23948sdkhjf

Plastrørkjempen Wavin flytter produksjonen

Wavin er i dag en av verdens største plastrørprodusenter innen VA og VVS.

PLAST: Det er høy etterspørsel etter plastrør og komplette, unike løsninger for rørlegger- og anleggsbransjen, opplyser Wavin.

I pressemeldingen forteller Wavin at de både endre, styrker og slanker seg. Blant annet har de det siste året besluttet å redusere antall produksjonssteder, og samtidig utvide og modernisere de større fabrikkene i Europa.

- Dette er i tråd med utviklingen vi ser for internasjonale produksjonsselskaper over hele kloden, skriver Wavin.

Dessverre for oss i Norge ser det ut til at dette går utover produksjonslinjene på Høland, i hovedsak kabelrør, som er flyttet til den nyere fabrikken i Sverige.

Ifølge Wavin er likevel Norge et sentralt marked hvor porteføljen er stor med tekniske spesialløsninger innen VA og VVS. Norsk Wavin er landsdekkende med lokal tilstedeværelse i samtlige regioner.

- Vi vil fortsette å tilby kundene de samme produktene og tjenestene som tidligere, sier Inger Nerdrum, salgsdirektør i Norsk Wavin AS.

Blant annet tar selskapet opp igjen satsningen på kabelvern i 2022, og det siste året har Norsk Wavin styrket VA-organisasjonen med ny salgssjef VA, Thomas Birkebekk og ny teknisk Sjef VA, Jørgen Dyver. Vidar Handal, tidligere tekniske sjef på VA, har gått over i ny nordisk rolle innen overvannshåndtering, mens Lene Andrine Koppang blitt Key Account Manager EL/Tele.

- I tillegg vil kundeservice/innesalg også bli forsterket. Vi kombinerer høy teknisk kompetanse og praktisk erfaring med ønske om å yte best mulig service, slik at våre kunder skal få de beste løsningene, sier Inger Nerdrum.

Hun trekker også frem Oleksandra Shelestina, Digital Technical Engineer, som leder Norsk Wavins digitale utviklingen innen både VA og VVS. - Hun har bidratt til at Norge har gjort ytterligere fremskritt på flere digitale arenaer. Slik forenkler vi arbeidet for både alle ledd i verdikjeden.

Wavin sentralt jobber aktivt med å få EPD per produkt på plass, og samtlige fabrikker i Europa har vært involvert i miljøsertifiseringen.

- I tillegg er det utarbeidet et kalkulasjonsprogram hvor beregninger av utslipp per transportrute til de ulike prosjektene kan regnes ut. Dette innebærer press på transportselskapene, der de ulike bransjene vil kreve miljøvennlig transport i fremtiden, varsler Nedrum.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Inkonsevens: Kommune-Norge vil handle bærekraftig, men prioriterer likevel pris
For 500 elever: Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund
Fyllingen Maskin, Mesta og OneCo Infra vil oppgradere Glaskartunnelen på E39
Planlegger nytt sykehjem i Florø
VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern
Entreprenører søkes: Vedlikehold av 1100 bruer til 160 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.144