23948sdkhjf

Treindustrien: Kapasiteten for produksjon begrenset salget for trebaserte byggevarer

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert falt i 2021 med 4,6 prosent sammenlignet med 2020.

NEDGANG: Dette er tall fra Treindustrien, målt i volum.

Reduksjon i salg skyldes varemangel som følge av lave lagernivåer på vei inn i pandemien og mangel på produksjonskapasitet etter dette.

Produksjonen økte imidlertid med 4,5 prosent i 2021 sammenlignet med 2020. Både 2020 og 2021 var på et historisk høyt nivå med tanke på salg og produksjon.

- Tallene viser at bedriftene i treindustrien har mobilisert all tilgjengelig produksjonskapasitet for å dekke behovet i innenlandsmarkedet i en situasjon med historisk høy etterspørsel nasjonalt og internasjonalt, sier adm. direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

- Helt frem til oktober 2021 var leveringsevnen en utfordring, det er avgjørende å øke produksjonskapasiteten i treindustrien fremover for å møte etterspørselen.

Eksporten av sagtømmer økte med 43,8 prosent i 2021 sammenlignet med 2020. Mangel på produksjonskapasitet gjorde det ikke mulig å videreforedle mere av sagtømmeret i Norge.

- Mange av treindustriens bedrifter er nå i full gang med investeringer for å ruste seg for stadig økende etterspørsel, både nasjonalt og internasjonalt, sier Finstad.

Hun mener den økende eksporten av sagtømmer viser fortsatt sterk etterspørsel internasjonalt etter trebaserte produkter og for lav produksjonskapasitet i Norge. Eksportrestriksjoner i Russland gjør blant annet at Kina dreier mot Europa. I tillegg er det store tap av volum fra Canada.

- Dette påvirker det globale markedet fremover, påpeker Finstad.  

Kilde: Treindustrien

KLIKK for alle artikler i Press på råvareprisene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Inkonsevens: Kommune-Norge vil handle bærekraftig, men prioriterer likevel pris
For 500 elever: Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund
Fyllingen Maskin, Mesta og OneCo Infra vil oppgradere Glaskartunnelen på E39
Planlegger nytt sykehjem i Florø
VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern
Entreprenører søkes: Vedlikehold av 1100 bruer til 160 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11