23948sdkhjf

Arkitekt- og rådgivergruppe skal prosjektere Nye Helgelandssykehuset

En prosjekteringsgruppe bestående av Rambøll, Henning Larsen, Sweco, Per Knudsen Arkitektkontor AS og KHR Architecture AS har fått oppdraget med å gjennomføre konseptfasen for Nye Helgelandssykehuset.

SAMARBEID: Sykehusbygg RHF inviterte høsten 2021 på vegne til konkurranse om arkitekt- og rådgivende ingeniørtjenester i konseptfasen for prosjektet Nye Helgelandssykehuset.

Det er en prosjekteringsgruppe med lang samarbeiderfaring både på arkitekt- og ingeniørsiden som nå tar fatt på dette oppdraget. Gruppen har blitt tildelt oppdraget knyttet til konseptfasen med opsjon på forprosjekt.

Prosjektet omfatter lokasjoner både i Mosjøen, Sandnessjøen og Mo i Rana.

 –Dette er et prosjekt vi har fulgt med i lang tid og hatt veldig lyst til å få være med på. Vi er sikre på at vår gruppe vil tilføre prosjektet både gjennomføringskraft og gode løsninger, sier oppdragsansvarlig Bjørn Terje Pettersen fra Rambøll.

Sykehusstrukturen på Helgeland har vært diskutert gjennom flere år og det er allerede utført et omfattende arbeid for utvikling av prosjektet Nye Helgelandssykehuset.

Målet for prosjektet er at Helgelandssykehuset HF skal videreutvikle et godt lokalsykehustilbud og en desentralisert spesialisthelsetjeneste på Helgeland i samarbeid med kommunene og styrke forskning, fagutvikling og utdanning.

I januar 2020 ble det vedtatt struktur og lokalisering for ny sykehusstruktur på Helgeland. Dette omfatter ett akuttsykehus i Mo i Rana og ett i akuttsykehus i Sandnessjøen. Sykehuset i Sandnessjøen skal være hovedsykehus.

– For å imøtekomme ambisjonen om å utvikle Norges beste lokalsykehus er vi avhengige av tett samhandling med oppdragsgiver, fagmiljøene og myndighetene, sier funksjonsarkitekt Nina Kielland fra PKA og prosjekteringsgruppeleder Ida Garvik Villadsen fra KHR Architecture.

I prosjektgruppen skal Sweco sammen med Rambøll levere rådgivning innen ingeniørfagene.

– Sweco har vært involvert i tidligfasen og kjenner både prosjektet og de ulike problemstillingene godt, sier prosjektleder Åge Jensås i Sweco.

Kilde: Pressemelding fra Rambøll

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Inkonsevens: Kommune-Norge vil handle bærekraftig, men prioriterer likevel pris
For 500 elever: Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund
Fyllingen Maskin, Mesta og OneCo Infra vil oppgradere Glaskartunnelen på E39
Planlegger nytt sykehjem i Florø
VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern
Entreprenører søkes: Vedlikehold av 1100 bruer til 160 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094