23948sdkhjf

HENT Sverige blir en del av ny og stor byggentreprenør

Fem år etter at HENT AS etablerte seg i Sverige selges det svenske datterselskapet. Sammen med Vestia Construction Group vil tidligere HENT Sverige AB bli en del av det nyetablerte Svensk Samverkansentreprenad Aktiebolag (SSEA) Group.

Det nye konsernet vil bli en del av forretningsområdet Construction & Services til det svenske børsnoterte private equityselskapet Ratos.

 

Konsernsjef Jan Jahren i HENT AS opplyser i en pressemelding at planen helt fra starten av var å utvikle HENT Sverige AB til et selvstendig svensk selskap.

– Vi har siden etableringen i 2016 bygd selskapet gradvis opp til en omsetning som i år vil bli ca. NOK 1,5 milliarder i det svenske markedet. Vi har med hjelp av kompetanse og kapasitet fra morselskapet etablert en solid svensk organisasjon, fastslår Jahren.

SSEA Group: Mål om omsetning på SEK 5 milliarder om fem år

Det svenske børsnoterte private equityselskapet Ratos eier 73 prosent av aksjene i HENT og i løpet av inneværende år har Vestia Construction Group blitt en del av Ratos-porteføljen. Det var derfor naturlig at Ratos i lys av dette oppkjøpet og i tett dialog med HENT AS, så på nye konstellasjoner for ytterligere å styrke posisjonen i det svenske markedet. Etableringen av Svensk Samverkansentreprenad Aktiebolag (SSEA Group AB) er resultatet av denne prosessen. Ved å samle Vestia Construction Group og HENT Sverige AB skapes nå en ny og forsterket byggentreprenør i Sverige. Prosessen forventes sluttført i løpet av desember, opplyser HENT.

Ifølge Ratos er målet til SSEA Group «555»:  Å omsette for 5 milliarder svenske kroner i løpet av 5 år og med 5 prosent EBITA-margin.  

Fokus på samspill og partnering

Samspill og partnering utgjør en økende andel av kontraktene i byggebransjen. Dette er på alle måter en positiv trend til beste for alle parter i et byggeprosjekt. HENT AS, HENT Sverige AB og Vestia har allerede lang erfaring med denne type kontrakter, og den nyetablerte SSEA Group AB vil ha et prioritert fokus på kontraktsformen.

Gjennom de siste fem årene har HENT Sverige AB bygget sterke relasjoner til viktige kunder og leverandører. HENT opplyser at disse selvfølgelig vil bli ivaretatt på samme måte gjennom det nye selskapet, samtidig som forholdene nå er lagt til rette for ytterligere attraktivitet i markedet.

– HENT AS konsentrerer nå sin virksomhet i all hovedsak til Norge, men vil fortsatt se på Sverige som et attraktivt marked sammen med SSEA Group. I tillegg vil vi fortsatt følge opp norske relasjoner som har planer for prosjekter i Sverige, sier Jan Jahren.

Kilde: HENT, Ratos, Proff

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094