23948sdkhjf

Konkursen i Multifag: 121 krav på til sammen 49 millioner

Multifag AS i Porsgrunn omsatte i fjor for 112 millioner kroner og markedsførte seg som den største flerfaglige håndverksbedriften i Vestfold Telemark. 8. november ble selskapet slått konkurs.

Boet har fått inn hele 121 ulike krav på til sammen 49 millioner kroner, melder ta.no.

 

«Om du i ditt prosjekt har behov for elektrikere, rørleggere, ventilasjon eller blikkenslagere, så kan Multifag hjelpe deg. Vi kalkulerer, prosjekterer og utfører arbeid innen alle tekniske fag. Våre ansatte har tverrfaglig kompetanse innenfor prosjektledelse, produksjon/montasje og service». Slik markedsførte Multifag AS seg, som i alle år etter etableringen i 2007 hadde en høy omsetning og som spente fra 87 til hele 323 millioner kroner.

Samtidig var det kun i fire år at selskapet hadde et positivt driftsresultat. I alle de øvrige var det negativt, til dels betydelig opp til minus 39 millioner.

I fjor omsatte selskapet for 112 millioner kroner og hadde et negativt driftsresultat på 7,5 millioner. Året før omsatte selskapet for 120 millioner kroner med et negativt driftsresultat 4 millioner kroner.

Selskapet hadde dermed slitt økonomisk en god stund da det ble slått konkurs i november.

Multifag AS markedsførte seg som den største flerfaglige håndverksbedriften i Vestfold Telemark. Faksimile fra selskapets Facebook-side.

Mange og høye krav

Ifølge ta.no har boet fått inn hele 121 ulike krav, hvorav flere er motkrav i forbindelse med arbeid på byggeplasser. Totalt har de samlede kravene kommet opp i nær 49 millioner kroner. Det høyeste kravet er fra Betonmast og er på 11,5 millioner kroner. Sparebank 1 Sørøst-Norge hadde et krav på nær 10 millioner kroner og også entreprenørene Morgan og Seltor har meldt inn betydelige krav til boet.  

Mistenker tyveri

Ta.no melder at flere av verdiene i boet nå er blitt solgt. Det gjelder både avdelingen for fasade og blikkenslager, et stort antall biler og lageret til elektroavdelingen. Avisen skriver at det fortsatt finnes verdier i boet.

Bekymringsmeldinger fra uavhengige kilder om at det var blitt fjernet eiendeler fra selskapets lokaler rett før konkursen medførte at politiet raskt ble koblet inn og startet etterforskning som fortsatt pågår.

Kilde: ta.no, proff.no, Multifag

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094