23948sdkhjf

Stor kontrakt til NCC: Skal bygge Teknostallen for 900 millioner

KLP Eiendom AS har tildelt NCC oppdraget om å bygge Teknostallen i Trondheim. Det drøyt 47.000 kvadratmeter store kontorbygget er det hittil største bygget som KLP i Trondheim fører opp.

Kontrakten har en verdi på ca. 900 millioner kroner. NCC starter opp byggearbeidene umiddelbart og Teknostallen er planlagt ferdigstilt i september 2025.

 

En samspillsfase er nettopp avsluttet og sammen med arktitektselskapet PIR II, har KLP og NCC jobbet frem et konsept og løsninger for fremtidens leietakere, opplyser NCC i en pressemelding.

Både Well Platinum og BREEAM Excellent

Teknostallen skal sertifiseres til Well Platinum som er det høyeste nivået. Well-sertifiseringer har som mål å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteter som påvirker helse og velvære for de som bruker bygget. Teknostallen blir ett av de første kontorbyggene i Norge som sertifiseres til Well Platinum. I tillegg sertifiseres bygget til BREEAM Excellent.

NCC opplyser at det skal tilrettelegges for ombruk av bygningsmaterialer fra eksisterende bygningsmasse. Bygningen skal være energiklasse A og det er medtatt lavkarbonklasse A på betong.

Valgte et ekstrovert arkitektkonsept

I utviklingsfasen har det blitt lagt stor vekt på å skape fleksibilitet for fremtidige leietakere og bærekraftige løsninger har vært avgjørende for valg av materialer og byggemetoder. På en god måte skal Teknostallen knytte sammen de øvrige byggene, samt ute- og rekreasjonsområdene, som vil understøtte og forsterke byggene som allerede finnes i området. Et av grepene har vært å velge et ekstrovert arkitektkonsept, som vil gi mer til området enn bare et kontorbygg. På taket vil det for eksempel bli anlagt område for urbant landbruk og rekreasjonsområde med blant annet løpebane.

Ifølge KLP er Teknostallen et enestående prosjekt og uten sidestykke i Trondheim. Illustrasjon: PIR II/NCC

Skal bli hjertet i Teknobyen

– Vår ambisjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen. Det gleder oss stort at vi nå setter i gang rett på nyåret og at vi sammen med NCC og PIR II skal bygge Trondheims mest moderne og fleksible kontorbygg, uttaler Ruth Hege Falch Havdal, adm. direktør i KLP Eiendom.

Et av Norges mest fremtidsrettede kontorbygg

Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge, sier de er godt fornøyd med hvordan de sammen med KLP Eiendom og samarbeidspartnere har jobbet i samspill i nærmere ti måneder.

– Samspillsteamet har funnet frem til løsninger som vil skape et fremtidsrettet kontorbygg og skape gode arbeidsplasser og arenaer hvor folk kan møtes og samhandle. Vi ser frem til å sette i gang med byggefasen og å bygge et av Norges mest spennende og fremtidsrettede kontorbygg, sier han.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125