23948sdkhjf

Veidekke oppfører nytt P-hus på Sola

Veidekke har vunnet konkurransen og skrevet kontrakt med Avinor om å gjenoppbygge parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola, etter brannen for snart to år siden.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 360 millioner kroner og planlagt ferdigstillelse er mai 2023.

 

Det nye parkeringshuset får 65.000 kvm grunnflate over fem etasjer og plass til cirka 2.300 biler, akkurat som det forrige P-huset som ble rammet av den omfattende brannen i januar 2020. Men i motsetning til det forrige blir det nye delt i to brannseksjoner og fullsprinklet, noe som gjør dette til et av Norges mest brannsikre parkeringshus, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Skal gjennomføre prosjektet sammen med Block Berge Bygg

– Veidekke er glade og stolte over å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget der vi ble vurdert som best både på pris og kvalitet, sier distriktsleder Frode Friestad i Veidekke Bygg Stavanger, og legger til at de gleder seg til å gjennomføre prosjektet sammen med Avinor og Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg.

Det gamle parkeringshuset rives i disse dager, og Veidekke starter opp byggearbeidene i januar. Planlagt ferdigstillelse er mai 2023, med åpning måneden etter.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093