23948sdkhjf

NCC bygger 17 meter høyt klatretårn i Trondheim

NCC skal på oppdrag for R. Kjeldsberg AS bygge klatretårn i Sluppenveien 11-13 i Trondheim. Arbeidet starter opp i midten av januar og skal etter planen stå ferdig i løpet av sensommeren/høsten.

Ombyggingen av det gamle lagerbygget på Sluppen er ett av flere grep eiendomsselskapet tar for å gjøre Sluppen til en mer levende bydel.

 

Planene ble nylig godkjent av Trondheim kommune og prosjektsjef Ida Stokkan i R. Kjeldsberg AS sier de er svært godt fornøyd med at planene for klatretårn nå kan settes ut i livet.

– Utvidelse av tilbudet til Grip Klatring på Sluppen er en del av prosessen med å utvikle bylivet på Sluppen, forteller hun.

Samspillsfase siden oktober

Kjeldsberg og NCC har siden i midten av oktober gjennomført en kort samspillsfase med tilhørende prosjektering, hvor optimalisering av bygget er jobbet frem, opplyser NCC i en pressemelding. Nå ser prosjektleder Terje Løvseth frem til å starte opp selve byggearbeidet.

– NCC har i samspills- og prosjekteringsfasen fått brukt sin erfaring og kompetanse til å forberede byggingen av et klatretårn samtidig som det er drift i bygget. Noe prosjektering gjenstår, men oppstart bygging går som planlagt og vi synes dette er et spennende prosjekt å ta fatt på, sier Terje Løvseth

Klatretårnet bygges inn i det eksisterende bygget og blir dermed en integrert del av bygningsmassen.

Med leietakere i deler av bygget har det vært en komplisert oppgave å finne gode løsninger som sikrer god fremdrift i prosjektet og samtidig ivareta leietakere og ikke minst sikkerheten for personer i området.

– Vi er klare for å starte byggingen og ser frem til å ønske klatrere velkommen til Tårn 13 til høsten 2022, sier Løvseth.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126