23948sdkhjf

AF Gruppen inngår intensjonsavtale om kjøp av Stenseth & RS

AF Gruppen Norge AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av Stenseth & RS Holding AS.

Stenseth & RS består av driftsselskapene Stenseth & RS Entreprenør AS som ble etablert i 2002 i tillegg til Stenseth & RS Anlegg AS og Stenseth & RS Ressurs AS som begge ble etablert i 2017.

 

Stenseth & RS er en betongentreprenør med totalt 300 ansatte. Selskapet tilbyr ulike betongarbeider innen bygg- og anleggssektoren; forskaling, armering, utstøping av alle typer betongarbeider. I tillegg er det ledende på utstøping og overflatebehandling av gulv, opplyser AF Gruppen i en pressemelding.

Stenseth & RS hadde i 2020 en samlet omsetning på 470 millioner kroner med en driftsmargin på 7,8 prosent. Stenseth & RS Entreprenør AS er det dominerende selskapet i konsernet og omsatte i fjor for 381 millioner kroner med en driftsmargin på 8,6 prosent.

Les også: Stenseth & RS: «Vi har aldri hatt så mye å gjøre»

Solid selskap

Geir Flåta, konserndirektør for Anlegg og Offshore i AF Gruppen, sier at Stenseth & RS er et solid selskap med god ledelse og fagkompetanse, et bredt kundespekter og som har levert gode resultater over tid.
– Betong er en kritisk innsatsfaktor både i bygg og anlegg, og vi opplever økende etterspørsel i flere prosjekter. Vi ønsker å styrke vår posisjon og kapasitet på egen fagkompetanse, noe vi anser blir stadig viktigere fremover for å møte grønnere og mer bærekraftige løsninger, sier Flåta.

Avtalt selskapsverdi for 100 prosent av aksjene er 220 millioner kroner på gjeldfri basis. Betalingen vil bestå av aksjer i AF Gruppen ASA og kontanter. Kjøpet er videre betinget due diligence og at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Transaksjonen forventes gjennomført i Q1 2022, opplyser AF Gruppen.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094