23948sdkhjf

Leverandørmøte i Trondheim: 31 selskaper viste interesse for Ocean Space Centre

Hele 31 selskaper deltok da Statsbygg nylig arrangerte leverandørmøte for det nye havromssenteret i Trondheim. Neste år starter byggingen av det 52.000 kvadratmeter store anlegget på Tyholt.

Det nye anlegget vil bli svært viktig for verdiskapingen i havnæringene de neste tiårene og et viktig bidrag til grønn omstilling. Ocean Space Centre har fått startbevilgning i forslaget til statsbudsjett for 2022. Byggeprosjektet er gitt en styringsramme på 6,9 milliarder kroner.

 

Ocean Space Centre skal etter planen erstatte det marintekniske forskningssenteret som ligger på Tyholt i dag, og i tillegg etablere seg på Trondheim biologiske stasjon i Heggdalen. Senteret vil omfatte både forskningsvirksomheten til SINTEF og undervisningsvirksomheten til NTNU innen forskning og marinteknikk, opplyser Statsbygg.

Flere store entreprenørselskaper deltok

31 selskaper deltok da Statsbygg nylig arrangerte leverandørmøte på Marinteknisk senter i Trondheim. Flere store entreprenørselskaper deltok i møtet som ble holdt både fysisk og digitalt.

– Det er åpenbart svært stor interesse for dette prosjektet i leverandørmarkedet. Da er det svært nyttig med denne typen samlinger der vi får presentert det nye senteret og gitt en grundig gjennomgang av kontrakts- og gjennomføringsstrategien vår, sier Statsbyggs prosjektleder Simen Bakken.

Prosjektleder Simen Bakken i Statsbygg (t.v.), prosjekteringsleder Kjersti Skjelle Paulsen i Statsbygg og prosjektleder Rolf Andersen i NTNU/Sintef var svært fornøyde med det store oppmøtet på leverandørmøtet. Foto: Statsbygg

Skal inngå store rive- og byggekontrakter til våren

Flere store kontrakter for Ocean Space Centre vil bli inngått til våren. Senteret vil bestå av flere fløyer og kontraktene omfatter både riving og bygging.

  • Det skal inngås en kontrakt om totalentreprise for fløy A som består av kontor- og undervisningsbygg. Fløyen har forventet oppstart i 2022 og antas ferdigstilt i 2024.
  • Det skal også inngås kontrakt om en totalentreprise for riving og grunnarbeid for bassengene, som utgjør fløy B. Det skal også inngås en samspillsentreprise for bygg og betong for den samme fløyen som har forventet oppstart i 2022.
  • I tillegg skal det inngås en kontrakt om totalentreprise for studentlaboratoriene som utgjør fløy C. Forventet oppstart for den fløyen er i 2026 og planlagt ferdigstilling i 2028.

Kilde: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172