23948sdkhjf

Elias Ulheim ble årets lærling i Veidekke

Elias Ulheim fra Dovre er kåret til årets lærling 2021 i Veidekke. Elias er lærling innen fjell- og bergverksfaget og er tilknyttet Veidekkes anleggsvirksomhet.

Med over 200 lærlinger fra Finnmark i nord til Agder i sør er Veidekke en av Norges største lærlingebedrifter.

 

Elias Ulheim lærer veldig fort. Han er ikke redd for å prøve nye ting, og tar alle utfordringer på strak arm. Han søker informasjon og kunnskap for å forberede seg, planlegger alltid godt og vet hva som skal skje. Elias står på og trår til om han ser andre trenger hjelp. Han er bestandig positiv og en gledesspreder i arbeidslaget. Er han uenig i noe sier han fra, han er en veldig moden, ansvarsfull og selvstendig ung mann ifølge kollegene og instruktøren hans, forteller kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke i en pressemelding.

Bronsestatuett og 15.000 kroner

Som årets lærling fikk Elias Ulheim overrakt en bronsestatuett og en sjekk på 15.000 kroner. I tillegg var tømrerlærling Mads Brunsvik fra Tønsberg og betonglærling Monika Solberg Jensen fra Soknedal i Trøndelag med helt til finalerunden og fikk hver sin sjekk på 5.000 kroner.

Målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid

Helge Dieset forteller at Veidekke i mange år har drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom deres lærlingeordning. Selskapet har fagansvarlige i alle sine enheter som passer på at opplæringen følger læreplaner, og har instruktører som er lærlingens personlige lærer og kontaktperson på prosjektene der de får sin opplæring, fortsetter Dieset.

– Lærlingene er viktige for oss fordi de er fremtidens fagarbeidere, samtidig er det en viktig del av vår rolle som en stor entreprenør å gi mange ungdommer den nødvendige praksisen til å kunne fullføre fagutdannelsen, sier Dieset.

Veidekke har nær 300 lærlinger i Norge, Sverige og Danmark. De 206 norske lærlingene er fra følgende faggrupper: tømrere, betongarbeidere, asfaltarbeidere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, murere, elektrikere, anleggsmaskinførere, industrimekanikere, anleggsmaskinmekanikere, automatikere, produksjonsteknikere, signalmontører, banemontører og energimontører (KL).

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094