23948sdkhjf

Entra kjøper Oslo Areal for over 13 milliarder

Entra ASA kjøper samtlige aksjer i eiendomsselskapet Oslo Areal AS for 13,55 milliarder kroner og overtar med denne transaksjonen 17 store kontoreiendommer.

Gjennom kjøpet av Oslo Areal styrker Entra sin markedsposisjon i Oslo-området ytterligere. Selgere er Gjensidige Forsikring ASA og AMF Pensionsförsäkring AB.

 

Oslo Areal eier og utvikler kontoreiendom i og omkring Oslo. Selskapet eier 17 kontoreiendommer hvorav 15 av disse er lokalisert i Oslo og to i Sandvika. Eiendomsporteføljen inkluderer 222.000 kvadratmeter og et betydelig utviklingspotensial, herunder pågående regulering av et utviklingsvolum på inntil 95.000 kvadratmeter og et langsiktig utviklingspotensial på rundt 45.000 kvadratmeter. Utleiegraden er på 94,4 prosent, opplyser Entra i en pressemelding.

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen.

Veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer

Gjennom kjøpet av Oslo Areal styrker Entra sin markedsposisjon i Oslo-området ytterligere.

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier Sonja Horn (bildet), adm. direktør i Entra.

Gjensidige har vært en langsiktig eier av Oslo Areal siden 2005, og har fra 2015 eid selskapet sammen med AMF.

– Vi er svært fornøyde med å komme til enighet med Entra som kjøper av Oslo Areal. Vi er overbeviste om at dette vil gi ytterligere rom for Oslo Areals strategiske utvikling, sier administrerende direktør i Gjensidige Forsikring, Helge Leiro Baastad.

Pangea Property Partners har vært finansiell transaksjonsrådgiver for Entra, Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver og Ernst & Young har vært finansiell due diligence rådgiver for Entra. Transaksjonen forutsetter vanlig klarering fra Konkurransetilsynet, opplyser Entra i meldingen.

Kilde: Entra

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094