23948sdkhjf

Nytt sykehus i Drammen: Veidekke skal bygge tre psykiatribygg

Veidekke AS har fått intensjonsavtale om totalentreprise for psykiatribygg til det nye sykehuset i Drammen. Endelig avtalesum ved kontrakt er antatt å være 950 millioner kroner (inkl. mva).

På vegne av Helse Sør-Øst har prosjektorganisasjonen til det nye sykehuset i Drammen signert en intensjonsavtale med Veidekke AS om totalentreprise for bygging av psykiatribyggene til nytt sykehus i Drammen.

 

Psykiatridelen av nytt sykehus i Drammen vil bestå av tre bygg med et samlet bruttoareal på 18.500 kvadratmeter, i tillegg til et uteareal på til sammen ca. 7.000 kvadratmeter. Bygg 1 og 2 vil bestå av tre etasjer, mens bygg 3 vil bestå av to etasjer, opplyser Helse Sør-Øst RHF i en pressemelding

Totalentreprisen for psykiatribyggene omfatter alle arbeider fra planlegging, prosjektering, gjennomføring av byggeprosess og testing og opplæring frem til klinisk prøvedrift i 2025, når nytt sykehus i Drammen skal stå ferdig.

Samspillsfase frem til kontraktsinngåelse til våren

Prosjektet går nå inn i en samspillsfase med Veidekke hvor målet er å omforenes om en endelig totalentreprisekontrakt. Antatt signering er i mars 2022 og antatt oppstart av arbeider er i april eller mai samme år.

Prosjektdirektør Arnstein Hodne i Helse Sør-Øst sier de ser frem til å starte arbeidene med psykiatribyggene som er en stor og viktig del av nytt sykehus i Drammen.

– Det å utvikle og bygge nye gode sykehus er noe vi setter veldig høyt i Veidekke, derfor er vi stolte og glade for at vi har vunnet konkurransen om samspillsfasen. Nå gleder vi oss over at vi sammen med Helse Sør-Øst skal utvikle et sykehusprosjekt til beste for pasienter, pårørende og ansatte, sier avdelingsleder Erik Økland i Veidekke.

Kilde: Helse Sør-Øst

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126