23948sdkhjf

GK skal levere anlegg for luftbehandling til nytt sykehus i Drammen

GK skal levere luftbehandlingsanlegg til nytt sykehus i Drammen. Kontrakten har en verdi på 166 millioner kroner pluss opsjoner.

Helse Sør-Øst RHF har valgt GK til å levere og montere luftbehandlingsanlegg til behandlingsbygget, servicebygget og en del av glassgaten som binder byggene sammen. Dette utgjør ca. 50 000 kvm

 

Det nye sykehuset på Brakerøya skal tas i bruk i 2025 og vil erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus. Vestre Viken HF opplyser at gravearbeidene på den tidligere industritomten ble påbegynt i 2019 og i fjor startet grunnarbeidene med råbyggene som skal stå ferdig høsten 2023.

Eget fagmiljø med spesialkompetanse på renrom

Luftbehandlingen skal dekke grunnventilasjon, prosessventilasjon og romklimatisering og inkluderer en rekke spesialfunksjoner og renrom. GK har et eget fagmiljø med spesialkompetanse på renrom, opplyser GK i en pressemelding.

– Luftkvaliteten på et sykehus er vesentlig for å beskytte pasienter som ofte er i en sårbar situasjon. Luftkvaliteten er også viktig for å skape et forsvarlig arbeidsmiljø for sykehuset ansatte. Anleggene er til dels komplekse og teknologisk avanserte. Vi er stolte over tilliten fra Helse Sør-Øst, sier Leif Øie, divisjonsdirektør entreprise i GK.

Arnstein Hodne, prosjektdirektør i Helse Sør-Øst, sier at de med GK får en dyktig leverandør til nytt sykehus i Drammen med utstrakt erfaring fra tilsvarende leveranser til sykehus.

LEAN-prosjekt

Prosjektet nytt sykehus i Drammen skal gjennomføres som et LEAN-prosjekt, noe GK har erfaring med fra andre sykehusprosjekter. Taktplanleggingen starter nå opp i samarbeid med øvrige aktører, mens oppstart på byggeplass er i mars 2022. Planlagt overlevering er i april 2024 og det nye sykehuset skal tas i bruk året etter.

Kilde: GK, Vestre Viken HF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094