23948sdkhjf

Ålesund sjukehus en krykke nærmere utbygging

Styret for Helse Midt-Norge har sluttet seg til det konseptvalget Helse Møre og Romsdal har lagt til grunn for den planlagte utvidelsen og ombyggingen av Ålesund sjukehus. Det vil nå bli søkt om låneramme fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Planen forutsetter at et forprosjekt gjør en grundig vurdering av kostnader og legger fram sin anbefaling i 2022. Byggestart vil kunne iverksettes når rapporten fra forprosjektet er godkjent.

 

Styret for Helse Midt-Norge RHF mener at fremdriftsplanen for prosjektet er krevende, og at byggestart er avhengig av både resultatutviklingen i foretaket og måloppnåelsen i andre prosjekt, skriver det regionale helseforetaket i en pressemelding.

Forventer å gjennomføre prosjektet til 965 millioner

Det ligger i dag en total kostnadsramme for prosjektet på 1,125 milliarder kroner (P85), mens styringsmålet som det forventes at Helse Møre og Romsdal gjennomføre prosjektet innenfor, er satt til 965 millioner kroner (P50). For å kunne realisere utbyggingen er Helse Midt-Norge avhengig av å få innvilget låneramme fra Helse- og omsorgsdepartementet.

4.000 kvm nybygg og 5.000 kvm rehabilitering

Planene innebærer en samling og oppgradering av sentrale operative og kliniske funksjoner ved sykehuset i Ålesund, med om lag 4.000 kvm nybygg og 5.000 kvm som skal rehabiliteres. Ifølge Helse Midt-Norge er det konkret snakk om:

  • Tilbygg med akutt- og intensivfunksjoner, overvåkning og postoperativ enhet
  • Rehabilitering av døgnoperasjon
  • Ny hovedadkomst og erstatningsareal for berørte poliklinikker
  • Areal til dagbehandling og PET
  • Oppgradering av ventilasjon

Kilde: Helse Midt-Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093