23948sdkhjf

Stor aktør på utskifting av vinduer og dører er slått konkurs

HV Service AS og datterselskapet HV Service Øst AS i Lier utenfor Drammen ble i forrige uke slått konkurs. Daglig leder for begge selskapene sier at de ble rammet av både korona og konkurser hos oppdragsgivere.

HV Service AS var ifølge selskapet en av de ledende aktørene på vinduer og dører i Oslo og på Østlandet.

 

Bakgrunnen for konkursene var ifølge Drammen Tidende et lønnskrav fra en av de i alt åtte ansatte som nå er rammet av konkursåpningene, men daglig leder Hans Vedlog opplyser til avisen at han da allerede var i ferd med å begjære oppbud i de to selskapene.

Spesialist på utskifting av vinduer og dører

HV Service opplyser på sine nettsider at selskapet startet opp i 2003 som et enkeltmannsforetak og som ti år senere ble gjort om til et aksjeselskap. Ifølge selskapet en av de ledende aktørene på vinduer og dører i Oslo og på Østlandet.

I 2018 hadde selskapet en omsetning på 28,4 millioner og et driftsresultat på 139.000 kroner. Året etter omsatte selskapet 26,9 millioner kroner med et negativt driftsresultat på nær 900.000 kroner. I fjor hadde HV Service en omsetning på bare 2,3 millioner kroner, mens driftsresultatet ble på hele minus 4,4 millioner kroner.

HV Service Øst AS ble etablert i slutten av 2018 og hadde i fjor en omsetning på drøye 8,6 millioner og et negativt driftsresultat på 566.000 kroner.

Rammet av permitteringer og entreprenørkonkurser

Vedlog opplyser til Drammen Tidende at de både ble rammet av permitteringer i forbindelse med pandemien, at de slet med å få nye oppdrag og manglende oppgjør fra to entreprenører som hadde gått konkurs. Dermed var det ikke grunnlag for videre drift.

HV Service AS var morselskap for HV Service Holding AS som eide både HV Service Øst AS og HV Service Vest AS. Ifølge bostyrer var HV Service Holding AS HV Service Vest AS to selskapet uten drift, men bostyret vurderer likevel å begjære oppbud for disse også.

Kilde: Drammens Tidende, Proff.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Konseptet byggevarebutikk i bynære strøk: Nyåpning av XL-Bygg i Selbu
Peab river notbøteri i Ålesund og bygger 127 leiligheter i sjøkanten
Norske trelast: Netto eksport i 2022 for første gang på årevis
Norske kommuner svikter: Halvert satsing på nye idrettsanlegg
Forbereder økt boligkapasitet til flyktninger
Takprodusentenes forskningsgruppe: Endelig en standard for permanente sikringsløsninger på tak
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109