23948sdkhjf

SE VIDEO: Ny TV-dokumentar fra Norges største byggeplass - Nye SUS

Tirsdag 30. november lanserer TV Vest Rogaland en åtte episoders TV-dokumentar om byggingen av det nye universitetssykehuset i Stavanger – Nye SUS.

TV Vest Rogaland har fulgt aktiviteten innenfor byggegjerdene gjennom hele sensommeren og høsten 2021.

 

– Vi har vært overalt på byggeplassen og møtt både jernbindere, betongbilsjåføren og han som sitter 60 meter over bakken i byggekranen. Mange er intervjuet og det har vært veldig spennende å få komme så tett på dette store prosjektet, sier Ivan Bråten, videojournalist i TV Vest Rogaland.

– Nye SUS blir mange flotte bygg som skal gi gode opplevelser for pasienter og en god arbeidsdag for medarbeiderne. Det er fint at folk utenfor byggeplassen kan bli kjent med en rekke dyktige folk som jobber med å bygge det nye universitetssykehuset, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS.

Hun håper at fagfolk i bygg og anlegg kan bli sett som de svært kompetente folkene de er og få vist at de tar sikkerheten på byggeplass på største alvor. Kanskje flere ønsker seg til byggebransjen etter dette?

TV-serien blir 80 prosent byggeplass, men også om hvordan det nye sykehuset faktisk blir. Målet er å gi et innblikk i hva som skjer i et så stort prosjekt. Foto: Ivan Bråten/TV Vest

125.000 kvm – prislapp på over 11 milliarder

TV-serien blir 80 prosent byggeplass, men også om hvordan det nye sykehuset faktisk blir. Målet er å gi et innblikk i hva som skjer i et så stort prosjekt, på 125.000 kvm og med en prislapp på 11,3 milliarder.

– For oss som forvalter et offentlig finansiert prosjekt var det naturlig å si ja til dette, men jeg må innrømme at det er spennende. Vi vet jo ikke hva reporteren har fanget opp med sitt kamera, sier Johanson, som mener det også blir bra for fremtidige pasienter å få se hvor stort dette blir.

– Det er fint at folk utenfor byggeplassen kan bli kjent med en rekke dyktige folk som jobber med å bygge det nye universitetssykehuset, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS. Foto: Ingveig Tveranger/Nye SUS

Tilgjengelig for alle

TV Vest måtte gjennom obligatorisk HMS-opplæring for å få innsikt og forståelse for risikoen på den store byggeplassen. De har hatt nærmest fri tilgang til å filme og intervjue.

– Jeg veldig glad for tilliten jeg har fått fra Nye SUS i og med at jeg har kunne være på området når det har passet meg og at jeg har lagd saker på det jeg ville. Gjennom de åtte episodene som skal sendes, kommer fire før nyttår og fire på nyåret, forklarer Bråten.

Helse Stavanger opplyser at premieren er tirsdag 30. november og alle episodene blir sendt på tirsdager med reprise i helgene. Alle har TV Vest, og har du det ikke på tv (Altibox, Telia, Telenor, Apple-TV, Rikstv) kan du alltid se det på direktestrømmen Se TV Vest Rogaland direkte – uten abonnement

De fire første episodene vil også bli lagt ut på tvvest.no den 30. november. De siste fire vil bli lagt ut i januar. Her vil den ligge bak en liten betalingsmur på 35 kroner i måneden uten bindingstid.

Kilde: Helse Stavanger

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095