23948sdkhjf

Norconsult om Q3: Økt omsetning – svakere resultat

Norconsult-konsernet leverte solid vekst i salget i tredje kvartal 2021: Omsetningen endte på 1.510 millioner kroner mot fjorårets 1.419 millioner (+6,4 prosent). Driftsresultatet før goodwillavskrivninger (EBITA) ble 141 millioner kroner mot 161 millioner i fjor (-12,4 prosent).

Årsaken til nedgang i EBITA er noe svakere fakturerbarhet som følge av sykefravær samt effekter fra gjenåpningen av samfunnet.

 

Fjorårstallet er korrigert for kostnader til lønnsbonus innført ved avvikling av B-aksjeordningen i Norconsult AS, og er derfor sammenlignbart. Konsernet leverer en brutto EBITA-margin på 9,3 prosent (Q3 2020: 11,4 prosent).
Årsaken til nedgang i EBITA er noe svakere fakturerbarhet som følge av sykefravær samt effekter fra gjenåpningen av samfunnet, noe som medfører økt reiseaktivitet, sosiale sammenkomster og kurs- og opplæringsaktiviteter. Dette er i tråd med forventningene, skriver Norconsult i en pressemelding.

Akkumulert etter årets ni første måneder omsatte konsernet for på 5.320 millioner kroner, en økning på 6,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (4.979). EBITA ble på 483 millioner, som er 35 millioner kroner høyere (7,8 prosent) enn tilsvarende periode i fjor.

Positiv trend i Norden

– Jeg er tilfreds med resultatene, og det er gledelig å se at den positive trenden fortsetter i Norconsult Sverige, Norconsult Danmark og i datterselskapet Technogarden. Driftsmarginen hittil i år på 9,1 prosent er på samme nivå som fjoråret, og reflekterer et generelt høyt aktivitetsnivå og god oppdragsgjennomføring. Ordreboken utvikler seg positivt i alle forretningsområder og vi har tro på at vår lokale tilstedeværelse er viktig og riktig, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult.

Mange oppkjøp i år

Norconsult har i dag i underkant av 70 kontor- og arbeidssteder i Norge og 136 i hele konsernet. Konsernet har i 2021 kjøpt selskapene Pecom AS i Flekke, Bothnia VVS Ingenjörer AB i Luleå, virksomheten til AG Plan og Arkitektur AS i Ørsta, Citiplan AS i Larvik, Rubow Arkitekter i København, JAF Arkitektkontor AS på Gjøvik, NOCA Teknik AB, KMV Forum AB i Stockholm samt overtatt virksomheten til PE Spår- och järnvägsteknikteam i Sverige.

Kilde: Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094