23948sdkhjf

Entreprenør konkurs: 83 ansatte mister jobben

83 ansatte er sagt opp etter at Gundersen Entreprenør på Gjøvik er konkurs.

Det er Oppland Arbeiderblad som skriver dette. Tvister med og utestående betalinger fra kunder knyttet til både pågående og avsluttende prosjekter oppgis som årsaken til konkursen.

Gundersen Entreprenør har en 38 år lang historie, og har vært et av Østlandets store entreprenørselskaper. Blant de nyeste prosjektene på nettsiden til Gundersen Entreprenør står det:

  • Sentergården på Lørenskog for Insenti, komplett råbygg i betong og stål over ni etasjer (70 leiligheter) inkludert plasstøpt vanntett kjeller i to plan.
  • Doknesevja jernbanebru på Eidsvoll for NCC, komplette betongarbeider.
  • Billingstad Panorama i Asker for KF Entreprenør, råbygg i betong og stål (23 selveierleiligheter) med plasstøpt parkeringskjeller i to nivåer, plattendekker, skallvegger og stålbæring.
  • Haslum Elvepark på Haslum for Vedal Entreprenør, råbygg i betong og stål med 74 leiligheter fordelt på tre blokker med felles garasje under alle tre blokkene.
  • Hafjell Alpine Lodge for Credon Entreprenør på Øyer, råbygg i betong og stål.

Mangel på folk

Bostyrer Kjetil Schonhowd sier til avisen OA at 83 ansatte vil få sine oppsigelser. 

- Koronasituasjonen vil naturlig nok bety noe for et selskap som har hatt så mye arbeidsinnvandring, spesielt med en del polakker som har pendlet inn og ut. Mangel på folk har gått utover fremdriften i prosjekter, som har ført til misfornøyde kunder, tvister, dagmulkter og så videre, sier Schonhowd til Oppland Arbeiderblad.

Gundersen Entreprenør sin strategi har vært å tilby sine tjenester til andre entreprenørvirksomheter, byggherrer og privataktører. Gundersen Entreprenør har påtatt seg komplette råbygg i betong og stål, samt rene betong og armeringsentrepriser.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094