23948sdkhjf

Eiendomssektorens veikart: Stor oppslutning om oppdaterte strakstiltak for klima

22 selskaper har allerede signert strakstiltakene i den nylig oppdaterte 2.0-versjonen av Eiendomssektorens veikart.

Strakstiltakene er eiendomsbransjens viktigste grønne forpliktelser, og de nye kravene går blant annet på å etterspørre utslippsfrie byggeplasser og andre tiltak for klimakutt.

 

Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse står bak Eiendomssektorens veikart som skal sikre grønn omstilling av bransjen. Veikartet har tilhørende strakstiltak 1.0 med tiltak nr. 1-10, og den nye 2.0 med nr. 11-20, som eiendomsbedrifter forplikter seg til. Strakstiltakene er eiendomsbransjens viktigste grønne forpliktelser, og de nye kravene går blant annet på å etterspørre utslippsfrie byggeplasser og andre tiltak for klimakutt.

– Mens verdens ledere har sittet i Glasgow og forhandlet, har eiendomsaktører i Norge handlet. Vi er glade for at det strømmer til med signeringer av både de første ti og de ti nye strakstiltakene, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

God veileder

Entra, som eier og drifter omtrent 90 bygg med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvm, er blant selskapene som har signert den oppdaterte versjonen av strakstiltakene.

– Entra fortsetter vårt målrettede arbeid på vei mot å bli et klimanøytralt selskap, uttaler adm. direktør Sonja Horn (bildet) i en pressemelding. Hun legger til at selskapet skal bidra til å redusere bygg- og eiendomssektorens miljøbelastning og sier at Eiendomssektorens veikart versjon 2.0 er en god veileder for hvordan de kan jobbe systematisk med å redusere klimagassfotavtrykket i deres eiendomsportefølje og sikre eiendomsverdiene for fremtiden.

22 selskapet allerede klare for strakstiltak 2.0

Siden 2016 har mer enn 60 selskaper signert den første versjonen av strakstiltakene, og 22 av disse selskapene har den siste uken tatt steget videre.

– Sammen representerer disse 22 selskapene flere millioner kvadratmeter. Klimaeffekten de nå får ved å ta strakstiltakene over i neste steg vil sette spor, sier Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom.

De som har signert strakstiltak 2.0 så langt er: Entra, Storebrand Eiendom, Aspelin Ramm, Avantor, Oslo Areal, Møller Eiendom, Eiendomshuset Malling, Braathen Eiendom, Mallin Eiendom, DNB Næringseiendom, Fabritius gruppen, Hundholmen byutvikling, Höegh, KLP, Mustad Eiendom, Nordea Liv, Nordr, Obos Eiendom, Skanska CDN, Skanska Eiendomsutvikling, Ticon og USBL.

Kilde: Entra

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093