23948sdkhjf

AF Energi innstilt til ny sykehuskontrakt i Drammen

Helse Sør-Øst har innstilt AF Energi til kontrakt for varme- og kjøleanlegg til prosjektet nytt sykehus Drammen.

Entreprisen omfatter varme- og kjøleanlegg for sentralbygget til det nye sykehuset i Drammen. Avtalen har en verdi på om lag 200 millioner kroner.

 

Det nye sykehuset i Drammen skal være lokalsykehus for Lier, Drammen, Sande, Hurum og Røyken. I tillegg skal sykehuset ha områdefunksjoner for alle beboere innenfor helseforetaket Vestre Viken sitt dekningsområde. AF Gruppen er engasjert i flere deler av byggeprosjektet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Bravida Norge fikk stor sykehuskontrakt

90.000 kvadratmeter

Varme- og kjøleentreprisen omfatter i hovedsak ca. 90.000 kvm bygningsmasse som omtales som Sentralbygget. I dette inngår senge-, behandlings-, poliklinikk- og servicebygg. Det skal installeres distribusjonsanlegg for varme og kjøling og utvendige gatevarmeanlegg.

– AF Gruppen har lang og bred erfaring med lignende løsninger til en rekke signalbygg landet over. Nå ser vi frem til å levere funksjonelle og energieffektive løsninger i samarbeidet med prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF i Drammen, sier Eirik Wraal, konserndirektør for energi og miljø i AF Gruppen.

Planleggingsarbeidene vil starte omgående, etter karenstidens utløp. Forventet oppstart er i mars 2022.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219