23948sdkhjf

Caverion lanserer kampanje mot trakassering

«Han kom bare borti rumpa mi igjen. Han sier jo alltid at det bare var et uhell, men det virker som han tafser på meg hele tiden.» Dette er teksten på en av plakatene i Caverions kampanje mot trakassering, som dras i gang denne uken.

Kampanjen som selskapet nå drar i gang har som mål å gi trygghet for at de som opplever trakassering skal tørre å si fra, og «mottaksapparatetet» av ledere, tillitsvalgte og verneombud skal skoleres til å ta imot varsler.

 

– Hele bygg- og anleggsbransjen har et problem i at vi ikke oppfattes som spesielt kvinnevennlige. Målet med denne kampanjen er å si klart fra om at på våre byggeplasser er kvinner like velkommen som menn, og at vi ikke tolererer mobbing, diskriminering eller trakassering på arbeidsplassen, uttaler Knut Gaaserud adm. direktør i Caverion.

– Fortsetter utviklingen som nå vil vi mangle 20.000 fagarbeidere i 2035. Dette vil bli krevende for oss uansett, men helt umulig å løse uten at bransjen oppfattes som attraktiv for begge kjønn. Derfor er vi avhengig av å skape et arbeidsmiljø som oppleves som inkluderende for alle medarbeidere, fortsetter Gaaserud.

Adm. direktør Knut Gaaserud og HR-direktør Anne Sødem i Caverion vil vekke «den tause majoritet» til å si fra om det som ikke er greit. Foto: Kjetil Rimehaug

Skal være trygge for å si fra

Kampanjen som nå dras i gang har som mål å gi trygghet for at de som opplever trakassering skal tørre å si fra, og «mottaksapparatetet» av ledere, tillitsvalgte og verneombud skal skoleres til å ta imot varsler. Allerede har temaet vært grundig behandlet på ledermøter, Samarbeidskonferansen i Caverion og i flere andre sammenhenger, opplyser selskapet i en pressemelding.

Må kunne tilby en hyggelig arbeidsplass – også for kvinner

Kampanjen vil pågå ut året. I denne perioden vil plakater og brosjyrer bli utplassert på byggeplassene og ledere vil bli oppfordret til å ta opp temaet med sine medarbeidere. På Caverions nettsider vil det være en oversikt over hva man kan gjøre og hvem i selskapet man kan ta kontakt med dersom man blir opplever trakassering og ubehageligheter.

– Med en mangel på kvalifiserte fagarbeidere de neste årene må vi sørge for at vi kan tilby en hyggelig arbeidsplass der alle, også kvinner, kan trives. Vi ønsker ikke et arbeidsmiljø som gjør enkeltmedarbeidere ukomfortable og i verste fall støter dem ut, sier Gaaserud.

Han legger til at de skal skape et klima rundt dette temaet der flere kjenner igjen og tør ta avstand fra uakseptabel oppførsel på arbeidsplassen.

– Dette kommer ikke av seg selv, og derfor tok vi initiativet til denne holdningskampanjen. Vi vil vekke «den tause majoritet» til å si fra om det som ikke er greit, Gaaserud.

Kilde: Caverion

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094