23948sdkhjf

Ramirent: Satser på egne ansatte fremfor innleide

– Vi ønsker å ta et bransjeansvar, sier HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent, som nå ansetter nærmere 30 stillasmontører i stedet for å leie dem inn.

Utleieselskapet følger opp regjeringens nye signaler om å stramme inn på bruken av innleid arbeidskraft.

 

For ikke lenge siden gikk arbeidsminister Hadia Tajik ut med et budskap i NRK om skjerpede krav til bemanningsbransjen. Arbeidsministeren mener omfanget av innleie er for stort – særlig i byggebransjen, og det nevnes også bøter og sanksjoner.

– Faste, hele stillinger, skal være hovedregelen i arbeidslivet. Vi vil stramme inn på bruken av innleid arbeidskraft. I dag ser vi at dette fortrenger faste stillinger på en del arbeidsplasser, sa arbeidsministeren.

Nytt hovedprinsipp

Dette er et signal som utleieselskapet Ramirent Norge nå umiddelbart tar på alvor. Ramirent er en landsdekkende leverandør av maskiner og utstyr, og ved stillas-avdelingene i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand har de benyttet en god del innleid arbeidskraft de siste årene, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi har sett de samme utfordringene med innleie av arbeidskraft som regjeringen, og vi ønsker nå å ta grep både med tanke på vår egen drift og på vegne av bygg- og anleggsbransjen som sådan. Derfor har vi nå vedtatt at hovedprinsippet er at Ramirent skal ansette i stedet for å leie inn montører, og vi vil nå ansette nærmere 30 stillasmontører i fast stilling i løpet av kort tid, sier Henriette Hall-Eriksen, HR-direktør i Ramirent Norge.

Hun legger til at senere års erfaring tilsier at det stort sett bare er fordeler ved å ansette montører i stedet for å leie dem inn og at rekrutteringsarbeidet allerede er i gang.

Ti av de nye montørene vil bli ansatt ved stillas-avdelingen i Oslo, mens resten fordeles på avdelingene i Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand. Foto: Ramirent

Bedre kontroll, sikkerhet og kvalitet

Hall-Eriksen viser til at det er vanskelig å få god nok kontroll på avtaler og betingelser i forhold til innleide montører.

– Det handler også om både helse, miljø og ikke minst sikkerhet samt selvsagt effektivitet og kvalitet på tjenestene som leveres. For det viser seg at det på sikt er dyrere å leie inn montører i stedet for å benytte egne fast ansatte, og når det gjelder blant annet sikkerhet så må de innleide montørene som regel også læres opp helt på nytt fra gang til gang. Fast ansatte har dessuten erfaringsmessig en større lojalitet og stolthet på vegne av eget selskap og overfor selskapets faste kunder, sier hun.

Dobler staben av montører

– I Ramirent har vi i dag litt over 30 stillas-montører totalt sett på landsbasis, og vi vil dermed doble staben med montører i løpet av kort tid, sier avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad (bildet), som opplyser at antall nye montører som skal ansettes representerer cirka det antallet Ramirent vanligvis har innleid til enhver tid.

Også Tangstad ser store fordeler med å ansette fremfor å leie inn.

– Dette er positivt for både Ramirent som selskap, for arbeidsmiljøet og for sikkerheten til montørene. Selskapet vil også bli mer attraktiv både som arbeidsplass og som leverandør av stillas-tjenester. I tillegg er jo dette en ønsket utvikling også fra våre kunder, og jeg overbevist om at Ramirents nye linje på dette området vil komme kundene til gode i form av bedre kontinuitet og forutsigbarhet i tillegg til bedre kvalitet på tjenesten og gjennomføringen av leveransene, sier Tangstad.

Kilde: Ramirent

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094