23948sdkhjf

Peab bygger Tåsenhjemmet i massivtre til 446 millioner

Oslobygg KF har tildelt Peab oppdraget med å bygge Tåsenhjemmet i bydel Nordre Aker i Oslo. Denne uken ble kontrakten signert med en kontraktssum på ca. 446 millioner kroner.

Tåsenhjemmet skal være et nullutslippsbygg som miljøsertifiseres etter BREEAM Excellent og bli et forbildeprosjekt i FutureBuilt.

 

Det nye sykehjemmet på 14.600 kvm BTA består av 130 beboerrom og et dagsenter. Det vil bli bygget i massivtre, og blir fire etasjer høyt, i tillegg til en kjelleretasje. Det blir parkeringsarealer i kjelleretasjen, og en rekke sykkeloppstillingsplasser utenfor bygget.

Tåsenhjemmet skal sertifiseres etter BREEAM Excellent og skal i tillegg være et forbildeprosjekt i FutureBuilt og et nullutslippsbygg, opplyser Peab i en pressemelding.

Positiv til strenge miljøkrav

– Vi ser svært positivt på de strenge miljøkravene Oslobygg stiller til oss som entreprenør. Det bidrar både til lavere klimaavtrykk for byggenæringen, og gir oss i Peab verdifull erfaring på veien mot å nå våre egne klimamål, sier Arild Østgård (bildet), adm. direktør i Peab Bygg Norge.

Bruker egne ansatte fagarbeidere og lærlinger

Peab planlegger å gjennomføre byggeprosjektet med stor bruk av egne ansatte.

– Vi er veldig glade for at vi har med oss en god gjeng med egne ansatte fagarbeidere og lærlinger i prosjektet. De vil blant annet stå for all montasje av massivtre og alle betongarbeider i prosjektet. Vi er mange som nå gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier Peabs prosjektleder Roy Heggelund.

Byggestart er i januar og Tåsenhjemmet skal ferdigstilles i november 2023.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093