23948sdkhjf

AF Gruppen etter Q3: Bedre lønnsomhet og langt høyere ordrereserve

AF Gruppen har presentert et stabilt og godt resultat for tredje kvartal 2021. Både omsetning, resultat og margin er omtrent identisk med samme periode i fjor. Akkumulert etter Q3 har resultatmarginen økt fra 4,3 til 4,8 prosent.

Ved utgangen av kvartalet var den samlede ordrereserven på 40,4 milliarder kroner, en økning på hele 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

 

AF Gruppens omsetning var MNOK 6.358 (6.366) i tredje kvartal og MNOK 19.756 (19.540) hittil i år.
Resultat før skatt ble MNOK 344 (368) i tredje kvartal og MNOK 945 (833) hittil i år. Dette ga en resultatmargin på 5,4 prosent (5,8 prosent) i tredje kvartal og 4,8 prosent (4,3 prosent) hittil i år.
Samlet ordrereserve var MNOK 40.391 (31.269) ved utgangen av kvartalet, kommer et frem i en pressemelding i forbindelse med at selskapet legger frem sin rapport for tredje kvartal i dag.

AF Gruppen er rangert som den nest største entreprenøren i Norge i denne artikkelen

Øker utbyttet

– I AF jobber vi kontinuerlig med å forsterke entreprenørånden og konkurransekraften i virksomheten vår, slik at vi skaper verdier for kunder, ansatte, eiere og for samfunnet. AFs finansielle posisjon skal underbygge vår vekststrategi og sikre tilstrekkelig utbyttekapasitet. For andre halvår 2021 øker vi utbyttet til NOK 4,00 per aksje, sier Amund Tøftum (bildet), konsernsjef i AF Gruppen.

Sterke resultater innen flere virksomhetsområder

– I kvartalet leverer vi sterke resultater innen virksomhetsområdene Anlegg, Offshore, Sverige og Energi og Miljø. Ekstra gledelig er det at vi oppnår svært gode resultater innen offshorevirksomheten som hver eneste dag jobber med å løse miljøutfordringer ved å fjerne og gjenvinne offshoreinstallasjoner. Prisutviklingen på råvarer har gitt utfordringer for flere av våre byggeprosjekter og påvirker lønnsomheten i kvartalet, sier Tøftum.

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet

  • Aktivitetsnivået i Anlegg økte sammenlignet med samme kvartal i fjor, og virksomhetsområdet leverte et godt resultat i kvartalet. AF Anlegg har to storprosjekter i produksjon, E39 Kristiansand vest-Mandal øst og Bergtunnlar Lovö i Stockholm. Målselv Maskin & Transport fortsetter å levere svært gode resultater, opplyser AF Gruppen.
  • Virksomhetsområdet Bygg økte omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor, men lønnsomheten for virksomhetsområdet er svakere enn forventet. Haga & Berg, Strøm Gundersen, AF Bygg Oslo og AF Bygg Østfold utmerker seg med gode resultater. Svake resultater i prosjektporteføljen til AF Nybygg påvirker lønnsomheten i kvartalet. Prisutviklingen for råvarer som stål og trevarer er utfordrende.
  • Betonmast leverte svak lønnsomhet i kvartalet, og som forventet er lønnsomheten svakere enn for øvrig virksomhet i konsernet. Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene. Enkelte enheter leverer stabilt gode resultater, som Betonmast Romerike, Oslo og Østfold. Betonmast Boligbygg og Telemark fortsetter å levere svake resultater i 3. kvartal.
  • Virksomhetsområdet Eiendom hadde et godt salg i kvartalet, spesielt på prosjektet Bekkestua Have for AF Eiendom. I alt ble det solgt 158 (193) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 77 (71). Hittil i år er det solgt 415 (343) boliger, hvorav AFs andel er 196 (123). Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 80 prosent. AFs eierandel i Construction City ble i kvartalet solgt til OBOS.
  • Energi og Miljø økte aktivitetsnivået og leverte et svært godt resultat i kvartalet. AF Decom har revet og lagt til rette for gjenvinning av 1.938 tonn (993) metall i tredje kvartal, og 7.946 tonn (9.164) metall hittil i år. AFs miljøparker har gjenvunnet 122.694 tonn (145.593) masse i tredje kvartal, og til sammen 264.290 tonn (394.323) tonn masse hittil i år.
  • Virksomhetsområdet Sverige økte omsetningen og opprettholdt god lønnsomhet i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. I det svenske anleggsmarkedet leverte Kanonaden omsetningsvekst og solide resultater. Prisutviklingen for råvarer som stål og trevare er utfordrende også i Sverige, og det råder usikkerhet knyttet til situasjonen for sementprodusenten Cementa. AFs eiendomsvirksomhet i Sverige, AF Projektutveckling, har ferdigstilt skoleprosjektet Donnergymnasiet og et salg av skoleprosjektet er forventet gjennomført i Q4 2021.
  • Offshore økte omsetningen betraktelig sammenlignet med tredje kvartal i fjor og lønnsomheten var god. AF Offshore Decom river og legger til rette for gjenvinning av offshoreinstallasjoner. Enheten har høyere aktivitet og god lønnsomhet som følge av god drift på AF Miljøbase Vats.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109