23948sdkhjf

Gro Bakstad: Innstilles som ny styreleder i Veidekke

Styreleder Svein Richard Brandtzæg har meddelt valgkomiteen i Veidekke ASA om at han ønsker å fratre som styreleder ved ordinær generalforsamling til våren. Valgkomiteen i Veidekke vil innstille Gro Bakstad til styreledervervet.

Gro Bakstad er i dag konsernsjef i Vygruppen og har vært styremedlem i Veidekke siden 2010.

 

Svein Richard Brandtzæg er nestleder i styret i DnB Bank ASA og er derved underlagt Forskrift om finansforetak og finanskonsern (finansforetaksforskriften) § 9-2, som begrenser hvor mange styreverv styremedlemmer i finansforetak kan ha. Brandtzæg har i dag midlertidig dispensasjon fra Finanstilsynet til å inneha fem styreverv fram til våren 2022. Etter ordinær generalforsamling i Veidekke vil han være innenfor maksimumsgrensen på fire verv, opplyser Veidekke i en presse-/børsmelding.

Lang erfaring fra ledende stillinger

Valgkomiteen i Veidekke vil innstille Gro Bakstad til styreledervervet. Valget av ny styreleder vil skje på Veidekkes ordinære generalforsamling 11. mai 2022.

Gro Bakstad (55) er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole og har vært styremedlem i Veidekke siden 2010. Hun er i dag konsernsjef i Vygruppen og har lang erfaring fra ledende stillinger innenfor økonomi og finans i blant annet Ocean Rig og ProCorp, samt fra konsernledelsen i Posten Norge. Bakstad er også styremedlem i DNB Bank ASA.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062