23948sdkhjf

Veidekke: Stabilt tredje kvartal – svak økning i resultat og margin

I tredje kvartal sank omsetningen til Veidekke med NOK 300 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Resultat før skatt økte imidlertid fra NOK 505 til 530 millioner, og marginen steg fra 5,3 til 5,7 prosent.

Ved utgangen av kvartalet passerte Veidekkes ordrereserve for første gang NOK 40 milliarder.

 

– Veidekke styrker resultatet i kvartalet på stabil omsetning, og det er infrastrukturvirksomhetene som utmerker seg blant jevnt over gode resultater, uttaler konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i forbindelse med fremleggelsen av konsernets rapport for tredje kvartal 2021.

– I året som er gått siden tredje kvartal i fjor, har vi økt resultatet med rundt NOK 200 millioner. Marginen er hevet til 3,6 prosent, og vi er på rett spor for å nå lønnsomhetsmålene våre. Potensialet på lønnsomhetssiden er fremdeles stort, og med en solid kontantbeholdning er vi godt rustet for investering i videre vekst, sier Bengtsson i en pressemelding.

Veidekke er rangert som den største entreprenøren i Norge i denne artikkelen

Rekordhøy ordrereserve

Han legger til at entreprenørmarkedet nå ser ut til å være tilbake på sporet fra før covid-19-pandemien. Etter flere nye større bygg- og anleggsordrer i Oslo og på Østlandet passerte Veidekkes ordrereserve ved utgangen av kvartalet for første gang NOK 40 milliarder. Ordrereserven økte innenfor markedssegmentene offentlige yrkesbygg og annen anleggsvirksomhet, mens andelene i segmentene samferdsel, private yrkesbygg og boliger avtok. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Infrastruktur drar opp marginene

Omsetningen i tredje kvartal utgjorde NOK 9,3 milliarder, mot NOK 9,5 milliarder i samme periode i fjor. Resultatet før skatt var NOK 530 millioner, mot NOK 505 millioner i tredje kvartal i fjor. Resultatøkningen fra fjoråret kom i Infrastruktur i Norge (11,7 prosent) og Infrastruktur i Sverige. Samlet resultatmargin økte til 5,7 prosent, fra 5,3 prosent i tredje kvartal 2020. Alle virksomhetsområdene styrket lønnsomheten fra fjoråret, med unntak av den svenske byggvirksomheten som hadde et svakt kvartal med en margin på bare 0,6 prosent

Veidekke besluttet tidligere i år å gjennomføre en struktur- og organisasjonsendring i sin svenske virksomhet, som medfører at tidligere Veidekke Sverige nå er delt i to virksomheter; Bygg Sverige og Infrastruktur Sverige. Fra og med dette kvartalet følger rapporteringen den nye organisasjonsstrukturen.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094