23948sdkhjf

Christoffer Hernæs blir ny direktør for Skanska Digital

Christoffer Hernæs får fra nyttår ansvaret for å lede Skanskas digitale transformasjon.

Skanska Norge har store ambisjoner knyttet til innovasjon og digitalisering. Nå har selskapet ansatt en av Norges mest erfarne digitaliseringsledere.

 

Christoffer Hernæs er en av landets fremste eksperter innen fintech og digitalisering og har det siste året drevet eget konsulentselskap. Tidligere har han både vært Chief Digital Officer i Sbanken og direktør for strategi og innovasjon i SpareBank1. Hernæs har også erfaring fra en rekke ulike konsulentselskaper, samt innehatt flere styreverv, opplyser Skanska i en pressemelding.

Les også: Ny leder av Skanska Survey

Ser frem til å jobbe i annen bransje

Etter å ha brukt det meste av karrieren sin på digitalisering og utvikling av finansbransjen, skifter han nå bransje til bygg og anlegg.

– Jeg ser frem til å nå ta steget over i en ny bransje med helt nye problemstillinger og sterke tilhørende fagmiljøer. Det er god grunn til å tro at den neste store digitaliseringsbølgen vil skje innenfor industrien, der eiendom, bygg- og anleggsnæringen vil spille en særlig viktig rolle. For meg er Skanska en aktør som har tatt de første digitale stegene og som med sine ambisiøse planer for innovasjon og digitalisering viser at de virkelig ønsker å endre næringen. Den reisen vil jeg være med på, forteller Christoffer Hernæs.

Har lenge jobbet målrettet med digitalisering

Ifølge Skansa kommer Hærnes til et selskap som allerede i flere år har jobbet målrettet med å digitalisere kjernevirksomheten og som nå er klar for å ta neste steg.

– Vi har satt oss en langsiktig ambisjon om å være et forbilde på tvers av bransjer innen innovasjon og bærekraft. Vi vet at dagens kompetanse, konsepter og leveranseevne ikke kan løse morgendagens bærekraftsutfordringer. Derfor må vi utvikle digitale løsninger som støtter prosjektene mer direkte, samt løsninger som på sikt kan bli en del av produktene vi selger, enten det er bygg- eller anleggsprosjekter, sier Jo Mortensen, konserndirektør i Skanska med ansvar for Teknologi, Innovasjon og grønn forretningsutvikling.

Les også: Ny leder for Skanska Husfabrikken

Christoffer Hernæs trekker frem den tette koblingen mellom bærekraftig utvikling og digitalisering som en av de viktigste grunnene til at han har valgt bygg og anlegg som sin nye næring:

– Jeg blir trigget av Skanskas høye ambisjoner innen bærekraft. Potensialet for å ta ut en direkte effekt på bærekraft gjennom bruk av ny teknologi er ekstremt stort i denne næringen. I tillegg mener jeg bygg- og anleggsbransjens sykliske og prosjektbaserte natur er som skapt for å drive digital innovasjon ved hjelp av iterative metoder der alt handler om å forstå og validere markedsbehovet, sier Hernæs.

Frem til han tar over som leder av Skanska Digital fra nyttår vil Jo Mortensen være fungerende leder.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Inkonsevens: Kommune-Norge vil handle bærekraftig, men prioriterer likevel pris
For 500 elever: Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund
Fyllingen Maskin, Mesta og OneCo Infra vil oppgradere Glaskartunnelen på E39
Planlegger nytt sykehjem i Florø
VVS: Blir Norges første rørleggereide konsern
Entreprenører søkes: Vedlikehold av 1100 bruer til 160 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.127