23948sdkhjf

Statens vegvesen engasjerer Johan Arnt Vatnan

Tre måneder etter at han sluttet som utbyggingsdirektør i Nye Veier er Johan Arnt Vatnan blitt engasjert av Statens vegvesen, Utbygging.

Statens vegvesen har inngått en avtale med Metier OEC om bistand fra Vatnan på en rekke veiprosjekter og ulike prosesser.

 

Johan Arnt Vatnan har lang fartstid i bygg- og anleggsbransjen og har hatt ulike lederstillinger i Skanska Norge, Helsebygg Midt-Norge hvor han ledet milliardutbyggingen av St. Olavs Hospital, NCC Construction, CorrOcean, NSB Bane (nå Bane Nor) og Dr. Ing. A. Aas-Jakobsen. Fra 2017 og frem til september i år spilte han en sentral rolle i Nye Veier, sist som en av selskapets to utbyggingsdirektører.

Fornøyd med å ha fått med «utbyggingsringreven»

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen er svært godt fornøyd med å ha fått med utbyggingsringreven på laget.

– Alt vi gjør i Statens vegvesen, Utbygging skal materialisere seg i rette valg, mer vei for pengene, gode prosesser og en forenklet hverdag i prosjektene. Her vil Johan Arnts tanker og erfaringer være veldig spennende og relevante for oss, uttaler Davik i en pressemelding.

Vatnan skal bidra tett inn i arbeidet til Kontrakt og marked i Utbyggingsdivisjonen. Direktør for kontrakt og marked, John Atle Haugland, ser mange muligheter for samarbeidet med Vatnan.

– Vi får inn ressursperson med svært relevant erfaring for prosjektene Statens vegvesen skal i gang med, sier Haugland.

Les også: Brannfakkel: Har Nye Veier noen framtid?

God formutvikling siden omorganiseringen

Vatnan skal inn som overordnet rådgiver på flere veiprosjekter i Vegvesenet. Han skal også arbeide med å forenkle arbeidsprosesser som leder fram til kontraktsmalene til Vegvesenet.

Vatnan mener Statens vegvesen, Utbygging har hatt en god formutvikling siden omorganiseringen i 2020.

– Vegvesenet har brukt tiden godt. Det gjelder blant annet overgangen til totalentrepriser, anskaffelser med forhandling og tidliginvolvering av entreprenører. Det mener også flere av aktørene i anleggsbransjen, sier Vatnan.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125