23948sdkhjf

BuildingSMART-nettverket vokser med TaskCtrl

TaskCtrl AS blir medlem i buildingSMART Norge med mål om å delta i nettverket for å fremme åpne standarder i bransjen.

TaskCtrl er en programvare som er utviklet for å bidra til å bryte ned prosjektene i mindre deler som planlegges og følges opp av prosjektdeltakerne, fra prosjektering til gjennomføring på byggeplass.

 

– Dagens bygg er ikke lengre bare en sammensetning av stål, betong og andre materialer, de er blitt til kompliserte systemer som kommuniserer med hverandre. Og når byggets ulike deler og rom kommuniserer med hverandre, er det viktig at de ulike arbeiderne og systemene involvert i byggeprosjektet gjør det samme, sier Ørjan Gjendesmøl, kommersiell leder i TaskCtrl AS.

Benyttes i en rekke større prosjekter

TaskCtrl er en programvare som er utviklet for å bidra til å bryte ned prosjektene i mindre deler som planlegges og følges opp av prosjektdeltakerne, fra prosjektering til gjennomføring på byggeplass. Dette bidrar til å skape større eierskap til planlagte leveranser og sikre at de utføres og kvitteres ut til riktig tid, opplyser BuildingSMART Norge i en pressemelding.

Ifølge TaskCtrl benyttes programvaren i dag i en rekke større prosjekter, og på selskapets nettsider utrykkes det stolthet over å bidra til god prosjektstyring under oppføringen av Livsvitenskapsbygget, Oslo storbylegevakt og NTNU Campussamling.

Åpne standarder og en forbedret digital informasjonsflyt

– Vi er veldig fornøyde med å få med oss TaskCtrl inn i nettverket. Vi ser at flere av programvareleverandørene i bransjen tar en mer proaktiv rolle når det kommer til å jobbe for åpne standarder og en forbedret digital informasjonsflyt, forteller Alessia Bellini, fagnettverk- og bærekraftsjef i BuildingSMART Norge.

– Åpne standarder er et viktig og riktig initiativ for at vi nå og fremover kan forbedre den digitale informasjonsflyten i byggebransjen. TaskCtrl har systematisert og standardisert prosjektledelse og ser det som naturlig å også sette søkelys på åpne standarder. TaskCtrl har store ambisjoner, noe som gjør det enkelt å ville støtte åpen BIM, forteller Gjendesmøl.

Han mener dette vil gjøre det mulig for dem å kunne samarbeide med et større utvalg av leverandører og programvareverktøy.

– Og sannsynligheten for å skape en mer innovativ programvare er høyere. Lukkede systemer vil ligge etter, og tar bort all fleksibiliteten vi ønsker å ha til å kunne innovere vårt produkt i framtiden, påpeker han.

Kilde: BuildingSMART Norge, TaskCtrl

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095