23948sdkhjf

Smart mobilitet: Ny kompetanse for byggebransjen

Det nye masterprogrammet på Institutt for bygg- og energiteknikk, OsloMet, gir studentene kompetanse i smart transportplanlegging og byanalyse.

– Nasjonal transportplan vil modernisere infrastruktur og utvikle tryggere, mer effektive og grønnere transportløsninger, og byggebransjen og myndighetene understreker behovet for planleggingskompetanse, sier professor John Östh ved Institutt for bygg- og energiteknikk.

– Det er også avgjørende for det grønne skiftet å ta i bruk ny teknologi.

OsloMet svarer på dette med å etablere et masterstudium i smart mobilitet og urban analyse.

Smart mobilitet og urban analyse

Kompetanse i smart mobilitet og urban analyse er etterspurt lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Smart mobilitet handler om utvikling av transportnettverk og strategier for transportplanlegging. Studentene på det nye masterstudiet får kunnskaper om historie, trender, problemer og muligheter innen arealbruk og transport.

Urban analyse handler om å analysere og forstå utviklingen og utfordringene ved byutvikling, og hvordan by- og arealplanlegging påvirker den faktiske bruken av et område.

Starter opp i 2022

Masterstudiet retter seg mot bachelorkandidater i byggingeniørfag, men kan også passe for bachelorkandidater med gode fagkunnskaper i by- og arealplanlegging eller transportteknikk, IT, geografi, arkitektur eller landskapsarkitektur. De første studentene tas opp til høsten 2022.

Kilde: OsloMet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078