23948sdkhjf

Veidekke får millioner for å flytte fem hus

Veidekke har signert avtale med LKAB om å flytte ytterligere fem historiske bygg i Kiruna.

TUNG HUSFLYTTING: Prosjektet er en totalentreprise med en ordresum på ca. 120 millioner svenske kroner og skal utføres av Veidekke-virksomheten Berggren & Bergman.

Prosjektet inngår i Kirunas store samfunnsomstilling, der bykjernen flyttes til en ny beliggenhet. SJ-husene er blant Kirunas mange arkitektonisk særpregede trehus som får ny adresse i årene som kommer.

De inngår i tredje etappe av prosessen med å flytte 39 bygg av kulturhistorisk verdi innen 2035, opplyser Veidekke i en pressemelding.

– Vi ser frem til å utvikle det gode samarbeidet vi har hatt gjennom den pågående flyttingen av såkalte «Gula raden» og 16-roms arbeiderboliger samt første fase av dette prosjektet. Med stort engasjement har vi lykkes med å oppnå gode resultater sammen ved å involvere alle kompetanser. Det gir trygghet å jobbe med et team som har god kunnskap og forståelse for hva LKAB ønsker å få til med denne samfunnsendringen, sier Mari Kuokkanen, prosjektleder for LKABs samfunnsomstilling i Kiruna.

Samspill mellom flere

Prosjektet blir gjennomført i samspill mellom LKAB, Berggren og Bergman, LTH Traktor og ER Bygg. Samspill innebærer at byggherre og entreprenør i nært samarbeid prosjekterer, produserer prosjektdokumenter og utfører flyttingen.

Selve flyttingen er planlagt gjennomført høsten 2022. Arbeid med rehabilitering, oppussing, tilbygg og andre konstruksjoner fortsetter deretter og skal stå ferdig i løpet av høsten 2024.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109