23948sdkhjf

Göteborg får «regnværsskole» – noe for Bergen?

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Torslandaskolan F-6 i Göteborg. Der regner det omtrent hver tredje dag og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det.

– På Torslandaskolan skal både elever og lærere ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad.

 

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum og byggingen av Torslandaskolan F-6 inngår i jubileumssatsingen Rain Gothenburg. Under temaet «Verdens beste by når det regner» fokuserer kommunen på bærekraft og å møte klimaendringene. Torslandaskolan vil gjøre vann til en ressurs i lek så vel som i pedagogikken, opplyser Veidekke i en pressemelding.

Skal fremheve vannets naturlige kretsløp og betydning

Veidekkes oppdrag omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Foruten å bli en trygg, lekefull og lærerik skole skal den ifølge Link Arkitektur også fremheve vannets naturlige kretsløp, kraft og betydning. Regnvann vil blant annet bli samlet i en elv midt i skolegården for senere å munne ut i et delta.

 – Vi setter pris på tilliten fra Göteborg kommune og gleder oss til å få bygge for barna våre og sørge for at de har et læringsmiljø i toppklasse, sier Anders Holmqvist, prosjektleder i Veidekke Bygg Väst.

Kilde: Veidekke, Link Arkitektur

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156