23948sdkhjf

Multiconsult svakt ned etter Q3 – fortsatt solid driftsresultat

Multiconsult fikk et driftsresultat på 259,1 millioner for de første ni månedene av 2021, en nedgang på 10,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (288,1 millioner). EBIT-marginen på 9,5 prosent er ned fra 10,7 prosent i fjor.

I tredje kvartal viser selskapet til et resultat på 46 millioner kroner, tilsvarende en EBIT-margin på 6,0 prosent. Det er ned fra henholdsvis et resultat på 68,1 millioner og en EBIT-margin på 9,5 prosent samme periode i fjor.

 

Overgangen fra en pandemipreget arbeidssituasjon til en mer normal hverdag har bidratt til en noe treg oppstart etter sommeren. Dette er noe som reflekteres i markedet generelt og som har bidratt til å farge tredje kvartal 2021, skriver Multiconsult i en pressemelding.

– Vi ser et solid resultat fra de første ni månedene i 2021 og det er takket være våre dyktige medarbeidere og ledere. Tredje kvartal startet noe tregt etter sommeren, men aktiviteten tok seg opp gjennom kvartalet, sier konsernsjef Grethe Bergly.

Økt omsetning og god ordreinngang

Netto driftsinntekter for tredje kvartal 2021 var på 769,6 millioner kroner, en økning på 2,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (748,5 millioner). Økningen kommer fra kjøpet av Erichsen & Horgen og Malnes og Endresen, som er med i tallene fra september. Netto driftsinntekter for de første ni månedene i 2021 var på 2.735,4 millioner kroner, en økning på 1,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (2.693,8 millioner).

Multiconsult fortsetter å ha god ordreinngang. Ordrereserven de første ni månedene i år er på 3,2 milliarder kroner og er på samme nivå som i 2020. Ordreinngangen i tredje kvartal var på 749 millioner kroner og er negativt påvirket med 135 millioner kroner grunnet Nye Veiers kansellering av E6 Moelv – Roterud og ny Mjøsbru. Korrigert for dette bortfallet er ordreinngangen om lag på samme nivå som tredje kvartal 2020, opplyser selskapet.

Solid ordrereserve

Det gode salget bidrar til at ordrereserven fortsatt er solid for selskapet. Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 3,34 milliarder kroner, vel 300 millioner kroner høyere enn ved utgangen av tredje kvartal i fjor.

– De samlede markedsutsiktene for Multiconsults tjenester er generelt gode eller stabile på tvers av alle våre forretningsområder. Mulighetene vi ser i pipelinen er også på et godt nivå. Vi er på stø kurs og skal fortsette å fokusere på god lønnsomhet gjennom vår kjernevirksomhet, salg og prosjektgjennomføring, sier Grethe Bergly.

Kilde: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.081