23948sdkhjf

Betonmast bygger 13.000 kvm stort kontorbygg på Hamar

Betonmast Innlandet har inngått avtale med Utstillingsplassen Eiendom AS om bygging av et kontorbygg sentralt i Hamar. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på nærmere 270 millioner kroner.

Kontorbygget får en tydelig miljøprofil og blir Elvias nye hovedkontor.

 

Prosjektet Sverdrupsgate 47 omfatter bygging av et åtte etasjers kontorbygg med en samlet BTA på ca. 13.000 kvadratmeter. Bygget blir nettselskapet Elvias nye hovedkvarter og blir arbeidsplass for rundt 400 personer.

Betonmast Innlandet vant kontrakten om oppføringen etter en anbudskonkurranse med fem av Innlandets største entreprenører, opplyser Betonmast i en pressemelding.

Tydelig miljøprofil

Utstillingsplassen Eiendom AS og leietaker Elvia har hatt felles målsettinger om at det nye bygget skal være innovativt, ha en tydelig miljøprofil og være et godt og inspirerende sted å jobbe.

Bygget skal miljøsertifiseres som BREEAM-NOR Excellent, oppfylle energimerke A og passivhusstandard for næringsbygg. Av andre miljø- og bærekraftige løsninger nevnes solceller, lokal overvannshåndtering med grønne bed og blå tak, tilrettelegging for grønn mobilitet og valg av bærekraftige materialer.

Konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast opplyser at selskapet verdsetter byggherrer med tydelige miljøambisjoner og vilje til nytenkning og innovasjon.

– Dette prosjektet passer godt med våre egne satsningsområder rundt nettopp bærekraft og det å utnytte digitalisering og innovative løsninger til det beste for prosjektet. Vi ser frem til et godt samarbeid og gleder oss til å ta fatt på jobben, sier han.

Har behov for flere folk

– Vi er selvsagt stolte over at Utstillingsplassen Eiendom valgte oss som totalentreprenør. Vi kjenner hverandre godt blant annet gjennom samarbeidet med utviklingen av 2317 Sentrumskvartalet, sier Ståle Kværndal, daglig leder i Betonmast Innlandet. Han legger til at Utstillingsplassen er en spennende eiendomsutvikler og som de ser frem til å samarbeide med.

– Tildelingen viser også at Utstillingsplassen anerkjenner Betonmasts kompetanse på blant annet innovasjon og bærekraftige løsninger, sier Kværndal

Med kontrakter for rundt en halv milliard bare i Hamar-området, og flere kontrakter rundt om på Innlandet, har Betonmast Innlandet nå behov for flere folk.

– Både på Hamar, Gjøvik og Lillehammer søker vi nå etter flere dyktige betongarbeidere, jernbindere og tømrere som vil inngå i Betonmast Innlandets egen arbeidsstyrke, sier Kværndal, som legger til at prosjektet også vil bidra til økt aktivitet for næringslivet i Hamar-området.

– Som totalentreprenør legger vi vekt på å bruke lokale rådgivere og leverandører. Samtidig vil innovative løsninger også gi ringvirkninger i form av kompetanse- og kunnskapsheving for involverte i prosjektet. Nå gleder vi oss til å sette i gang med byggingen, sier Kværndal.

Byggestart er estimert til fjerde kvartal 2021, og byggetiden er beregnet til nærmere to år.

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078