23948sdkhjf

Kruse Smith og 7Analytics inngår samarbeid om Flomkuben

Kruse Smith og 7Analytics har signert en gjensidig utviklingsavtale: Entreprenøren får benytte 7Analytics´ prisvinnende verktøy for simulering av flom og overvann, som på sin side får tilgang til entreprenørens prosjekter for læring og produktutvikling.

Kruse Smith skal bistå 7Analytics i produktutviklingen av «Flomkuben».

 

Kruse Smith og Bergensfirmaet 7Analytics, vinner av Byggenæringens innovasjonspris i år, skal fremover samarbeide for å utvikle og forbedre produktet Flomkuben. Klimaendringer vil føre med seg økt nedbør og blir stadig en viktigere ingrediens i planleggingsfasen. En konsekvens av dette er økt overvann og flommer. Flomkuben hjelper blant annet utbyggere og entreprenører til å planlegge og utføre tiltak som skal håndtere overvannsproblematikken, skriver Kruse Smith i en pressemelding.

7Analytics hevder at Flomkuben øker farten og nøyaktigheten i kritiske analyser vedrørende overvann. Softwaren kombinerer maskinlæring og AI med automasjon, slik at nedbørsfelt og avrenningsmønster modelleres, samt at mengde overvann beregnes. Illustrasjon: 7Analytics

Skal bidra med utprøving av løsningen i store prosjekt

Guro Skår Myre, leder for prosjektgjennomføring i Kruse Smith, sier at de er svært begeistret for løsningen 7Analytics har skapt i Flomkuben.

– Verktøyet gjør det enkelt for oss å simulere ulike scenarier, og sammen med byggherre gjøre tiltak for å forebygge fremtidig skade på bygg og ulempe for byggets brukere, sier hun.

I samarbeidet vil Kruse Smith bidra med utprøving av løsningen i store prosjekt, tilbakemelding på brukererfaringer og grensesnitt.

Jonas Aas Torland, CCO i 7Analytics, sier de er svært fornøyd med å ha inngått dette samarbeidet med Kruse Smith.

– Det er en stor og fremoverlent aktør, med god kompetanse på å utnytte digitale løsninger i både prosjektutvikling og prosjektgjennomføring. Deres erfaringer er svært nyttige for oss i arbeidet med å videreutvikle og forbedre Flomkuben ytterligere, sier han.

Kilde: Kruse Smith, 7Analytics

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11