23948sdkhjf

Consto skal bygge Stord vgs for 300 millioner

Sammen med Link arkitektur har Consto Bergen vunnet pris- og designkonkurransen for bygging av nye Stord vidaregåande skule for Vestland fylkeskommune.

Stord vidaregåande skule er i dag lokalisert på to steder, Vabakkjen og Saghaugen og skal på sikt slås sammen til en skole på Vabakkjen.

 

Consto Bergen har fått oppdraget med å bygge første byggetrinn, som omfatter arealer for yrkesfaglige utdanningsprogram og voksenopplæring, opplyser Consto i en pressemelding.

– Jeg ønsker å takke Link Arkitektur og resten av prosjektgruppen som virkelig har skapt et godt prosjekt, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande.

Jostein Fjærestad, eiendomsdirektør i Vestland fylkeskommune, opplyser at de hadde fem tilbydere i konkurransen.

– Consto er best både på pris og design. De har svart svært godt på arkitektonisk utforming, sier Sande.

11.000 kvm i byggetrinn 1

Kontrakten er på 300 millioner kroner, og omfatter riving av den gamle skolen og bygging av nye lokaler, totalt 11.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Skolen vil bli bygget i tre, med fasader i malmfuru og karbonatisert tre, og taket blir dekket med grønne planter. Vrimleområde, kantine og bibliotek er plassert ut mot en åpen plass midt i skolen. Dette vil bli et indre gårdsrom med planter og trær som elevene kan bruke, og som gir godt med dagslys inn i bygget.

– Vi får synliggjort yrkesfagene på en svært god måte. Skolen blir veldig kompakt med atrium og godt med dagslys. Utomhus har vi også fått en svært god løsning, sier Fjærestad.

Byggestart er satt til januar 2023 og da skal elever og ansatte på Vabakkjen flytte i leide lokaler på Heiane. Bygget skal stå ferdig i august 2025.

Partene starter nå en samspillsfase fram til sommeren for å optimalisere prosjektet. Fylkestinget skal neste høst fatte vedtak om bygging av den nye skolen.

I byggetrinn 2 får skolen blant annet en ekstra etasje som vil øke det samlede arealet fra 11.000 til 18.000 kvm. Illustrasjon: Consto/Link Arkitektur

Én ekstra etasje i byggetrinn 2

Vestland fylkeskommune opplyser at tilbyderne også ble bedt om å gi innspill til byggetrinn 2 som omfatter samlokalisering med det studiespesialiserende utdanningsprogrammet som i dag er på Saghaugen. Da skal det bygges på ekstra etasje som vil øke det samlede arealet fra 11.000 til 18.000 kvadratmeter.

Kilde: Consto, Vestland fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14