23948sdkhjf

Kravene kommer: Lær om klimagassregnskap via e-læring

Grønn Byggallianse lanserer sitt nye e-læringskurs i klimagassregnskap. – Kravet kommer og vi vil gi næringen kompetansen de trenger for å møte det, sier Anne Solgaard, leder for kompetanse.

Myndighetene vil innføre krav om klimagassregnskap i byggteknisk forskrift og dokumentasjonskravene for hva som faktisk er grønt vil øke med EUs taksonomi.

 

– Kunnskapen om hvordan lage et solid klimagassregnskap som fører til faktiske, dokumenterbare utslippskutt er derfor viktigere enn noen gang, sier leder for kompetanse i Grønn Byggallianse, Anne Solgaard.

Grønn Byggallianse har merket en enorm pågang og etterspørsel etter kurs i klimagassregnskap. 370 deltagere har gjennomført online kurs i klimagassregnskap med kursholder, skriver foreningen i en pressemelding. I den heter det at byggalliansen fremdeles kurs med kursholder, men at de nå også lanserer et nytt e-læringskurs som man kan ta akkurat når og hvor det passer.

– For å realisere et klimavennlig byggeprosjekt må man beregne klimakutt som faktisk monner og bruke denne kunnskapen både i bestilling, prosjektering og byggefase. Derfor er det essensielt å få på plass klimagassregnskapet tidlig, forklarer Solgaard.

Tilpasset prosjektledere, rådgivere og bestillere

E-læringen krever ingen forkunnskaper om klimagassregnskap og er tilpasset prosjektledere, rådgivere og bestillere innen bygg-, eiendom- og anleggssektoren.

Kurset er delt inn i fire hovedtema, med til sammen syv ulike moduler:

  • Introduksjon til klimagassregnskap
  • Innholdet i et klimagassregnskap; denne er igjen delt inn i underkategoriene transport, energibruk, materialer og byggeplass
  • Hvordan bestille og bruke et klimagassregnskap
  • Verktøy for å sette opp et regnskap

– Etter å ha gjennomført alle modulene vil du ha en bedre forståelse av hvorfor vi lager klimagassregnskap, hva det må inneholde og sist, men ikke minst, hvordan du kan benytte et klimagassregnskap til å redusere utslipp og dokumentere klimaeffekten av valgene du tar, avslutter Solgaard.

Her kan du lese mer om innholdet i e-læringen.

Kilde: Grønn byggallianse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078