23948sdkhjf

Solid Gruppen kjøper rehab-ekspert

Solid Gruppen i Fredrikstad kjøper opp Oslo-baserte Håndverkeriet AS. Selskapet, som har totalentrepriser innenfor rehabilitering, oppussing og ombygging som kjerneområde, skal driftes videre under eget navn og profil.

Håndverkeriet AS ble grunnlagt i 1987, omsatte i fjor for 219 millioner og sysselsetter nærmere 100 personer fordelt på fast ansatte og innleide.

 

– Med kjerneområder innen rehabilitering, oppussing og ombygging tilhører Håndverkeriet en bransje vi har klare forventninger til at vil vokse ytterligere, i takt med økt fortetting og fokus på bærekraft. De grønneste byggene er allerede bygget ettersom klimabelastningen reduseres betydelig ved gjenbruk av bygninger sammenliknet med å rive og bygge nytt, sier konsernsjef i Solid Gruppen, Terje Lyngaas.

I en pressemelding legger han til at de kan tilføre hverandre god kompetanse og støtte, samtidig som dette vil være komplementært til det de jobber med i dag.

Kjerneområdet til Håndverkeriet er totalentrepriser innenfor rehabilitering og oppussing og selskapet har opparbeidet seg mange gode referanser på veien. De siste årene har entreprenøren blant annet stått for totalrehabiliteringen av Norwegians hovedkontor på Fornebu og kjøpesenteret Colosseum Park på Majorstua, oppdrag knyttet til en rekke rammeavtaler som inkluderer både Oslo og Bærum Kommune, samt private aktører.

Rehab: En spennende bransje

Lyngaas forteller at de over tid har sett økte krav fra både stat og kommune om å utnytte eksisterende bygg og boliger i større grad, både basert på miljøaspektet og det faktum at det er knapphet på ubebygd areal.

– Rehab er et eget fag, og en spennende bransje vi har sett etter muligheter for å vokse gjennom oppkjøp. For oss er Håndverkeriet en veldig god match der vi utfyller hverandre godt, forklarer Lyngaas.

Driftes videre under eget navn og profil

Selv om Håndverkeriet nå blir en del av Solid Gruppen, skal selskapet driftes videre under eget navn og profil.

– Vi ønsker helt klart å beholde identiteten og merkevaren som Håndverkeriet har utviklet, på lik linje med andre selskaper vi har kjøpt og innlemmet i gruppen. Med dette oppkjøpet består Solid Gruppen av entreprenørene Solid Entreprenør, Nipas og Håndverkeriet, samt boligutvikleren Solid Prosjekt, sier Lyngaas.

Økende etterspørsel

Markedet er i endring og Håndverkeriet ser viktigheten av å bli del av et større konsern.

– Rehab er et stort marked som vi kjenner godt og hvor etterspørselen er økende, og her ønsker vi ytterligere vekst. Vi ser at med en eier som Solid Gruppen får vi tilført kompetanse og ressurser som selskapet trenger for å imøtekomme denne økte etterspørselen, sier daglig leder Bjarne Bratland i Håndverkeriet.

Om Solid Gruppen og Håndverkeriet

Solid Gruppen er et familieeid konsern med hovedkontor på Rolvsøy i Fredrikstad. Gruppen består av entreprenørene Solid Entreprenør og Nipas, samt boligutvikleren Solid Prosjekt. Forventet omsetning for inneværende år er 1,2 milliarder kroner og antall ansatte er totalt 380.

Håndverkeriet AS er en veletablert entreprenør med stor-Oslo som nedslagsfelt og kjernekompetanse innen rehabilitering, oppussing og ombygging. Selskapet har ca. 45 ansatte, samt 50 fast innleide. Forventet omsetning for 2021 er 230 millioner kroner.

Kilde: Solid Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.445