23948sdkhjf

Nå kommer Dælenenga flerbrukshall

Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med Veidekkes datterselskap Seby AS, som blir totalentreprenør for Dælenenga flerbrukshall.

Det nye anlegget vil gi lokalområdet og idretten økt tilbud, samt bedre kapasiteten på idrettsanlegg i Oslo. Oslobygg har høye miljøambisjoner for prosjektet, samtidig som foretaket vil vektlegge å følge opp seriøsitetsbestemmelsene i Oslomodellen.

- Vi er opptatt av å stille krav til et seriøst arbeidsliv som blant annet sikrer bruk av lærlinger og jobber mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Dette er et fokus vi har i alle våre prosjekter og er viktig for hele byggebransjen, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF.

Flerbrukshall, kampidrett og klubbhus

Dælenenga flerbrukshall er etterlengtet, og vil utgjøre et stort løft i Oslo øst. Det nye anlegget, som blir på drøye 6000 kvadratmeter, vil blant annet inneholde en fullskala idrettshall, arealer for kampidrett, styrkerom og nytt klubbhus for fotballen. Den nye flerbrukshallen med uteområde skal ligge på den nordvestlige delen av Dælenenga idrettsplass i bydel Grünerløkka, og vil være tilrettelagt for både organisert og selvorganisert aktivitet.

De forberedende byggearbeidene starter opp i november 2021. Hvis alt går etter planen, vil Oslobygg få et ferdig overlevert bygg fra entreprenør i desember 2023.

- Jeg er glad for at vi nå kommer i gang og realiserer dette prosjektet. Vi skal utvikle et godt idrettsanlegg, og samtidig sørge for å ta hensyn til naboene i byggefasen, sier Grimsby.

Det er planlagt at flerbrukshallen skal benyttes av skolen på dagtid og til idrettsformål på ettermiddagen.

Direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF og daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS signerte kontrakten, og ser frem til å starte opp med forberedende byggearbeider i november 2021. Foto: Oslobygg KF.

Høye miljøambisjoner

Dælenenga flerbrukshall skal bygges etter passivhusstandard, og ha solcelleanlegg på taket. Klimagassutslippet fra nybygget skal reduseres med 50 prosent i forhold til et referansebygg, og prosjektet stiller krav om utslippsfri oppvarming samt byggtørk i byggefasen.

- Som en av de største byggherrene i landet er det viktig for Oslobygg å bruke vår posisjon til å dra bransjen i en mer miljøvennlig retning, sier Eli Grimsby.

- Vi ser fram til å ta fatt på et spennende prosjekt for Oslobygg KF, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS.

Kilde: Oslobygg KF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109