23948sdkhjf

Asker Entreprenør bygger langs kanten av Tyrifjorden

Markedet for boliger i strandkanten synes å være umettelig. I Vikersund starter snart Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør byggingen Fjordbyen Brygge langs kanten av Tyrifjorden.

Bedre arealutnyttelse ga plass til fire flere leiligheter enn opprinnelig planlagt.

 

Opprinnelig omfattet prosjektet 16 leiligheter på to bygninger, men etter en anbudskonkurranse konkluderte utbyggerne, Bane NOR Eiendom og Modum kommune, at prosjektet kunne omprosjekteres for å gi plass til flere boenheter og 200 kvadratmeter næringslokaler, opplyser Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Kobler sammen to bygg

Utbyggerne signerte nylig byggekontrakt med Asker Entreprenør som i tett samarbeid med arkitekt og byggherre har utarbeidet et forslag med bedre arealutnyttelse og plass til fire ekstra leiligheter.

– Allerede i januar signerte vi en intensjonsavtale med prosjektet om bidrag i utviklingsfasen. Gjennom denne fasen så vi fort at utnyttelsen kunne bli bedre ved å koble sammen de to bygningene. Underveis i utviklingsfasen har vi blant annet bidratt med byggetekniske løsninger, kalkyler og råd, opplyser Ole Einar Rongved, regionleder i Asker Entreprenør.

Må ta hensyn til variasjoner i vannstanden

– Samspillsfasen med Asker Entreprenør har vært en svært vellykket prosess hvor vi sammen har kommet frem til gode løsninger gjennom en åpen dialog og et tett samarbeid. Takket være samspillsfasen kan vi nå gå i gang med bygging. For oss er det gledelig at boligmarkedet i Vikersund har tatt så godt imot Fjordbyen Brygge, sier prosjektsjef Per Olav Dahl Hegge i Bane NOR Eiendom.

Etter planen skal byggearbeidene starte i slutten av oktober, og ifølge Rongved i Asker Entreprenør vil fremdriften henge nøye sammen med vannstanden i Tyrifjorden. Prosjektet skal være ferdigstilt i første kvartal 2023, med innflytting i andre kvartal samme år.

– Siden byggingen skal foregå bare noen få meter fra vannkanten, må vi naturlig nok ta hensyn til eventuelle variasjoner i vannstanden. Tomten består i dag av plen og parkeringsplasser, og grunnarbeidene vil hovedsakelig bestå av klargjøring for en vanntett, plass-støpt kjeller. Råbygget vil være stål og tradisjonelle prefab-hulldekker, avslutter Rongved.

Opphav og kilder: Ø.M. Fjeld

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094