23948sdkhjf

Ny leder for Skanska Husfabrikken

Brynjar Finstad har tatt over som adm. direktør i Skanska Husfabrikken AS på Steinkjer, en av de ledende aktørene innen industriell bygging her i landet.

Brynjar Finstad er utdannet sivilingeniør og har lang fartstid i Skanska både som prosjektleder og prosjektsjef og har også erfaring fra byggherresiden som regiondirektør i Advansia.

 

Han tar over etter Terje Mjøen, som de siste ti årene har ledet både Skanska Husfabrikken og Skanska Stålfabrikken. Bakgrunnen for lederskiftet var behovet for å få mer kraft i endringsarbeidet som begge fabrikkene står overfor. Også på stålfabrikken på Øysand i Melhus skal det satses i årene fremover og Mjøen vil derfor lede virksomheten der på heltid.

– Skanska Husfabrikken har vært en pioner innen industriell husproduksjon gjennom over 75 år. Jeg kommer til et veldrevet selskap som er rigget for videre vekst. Jeg gleder meg til å jobbe med alle de flinke folka som jobber i selskapet og sammen skal vi ta ut potensialet som ligger i økt grad av industrialisering og automasjon. For meg ligger det også en ekstra motivasjon i at selskapet har en så viktig rolle for lokalsamfunnet, forteller Brynjar Finstad som opprinnelig er fra Steinkjer.

Les også: Bygger studentboliger for over 300 millioner på Svalbard

Leverer både til Skanska og eksterne

Skanska Husfabrikken AS er i dag en av de ledende aktørene i Norge innen industriell bygging. Alle moduler og elementer produseres under tak i fabrikken på Steinkjer og selskapet leverer både inn i Skanska Norges prosjekter og til eksterne byggherrer og kunder.

I en pressemelding fra moderselskapet heter det at de har unik kompetanse innen modulproduksjon og leverer både komplette ferdige bygg som boliger, fengsler, helsehus, barnehager, skoler og studentboliger eller delleveranser i form av elementer, for eksempel yttervegger eller klimavegger til ulike prosjekter. Det siste og foreløpig største prosjektet de har gjennomført er nye studentboliger på Svalbard, som hadde en kontraktsverdi på 330 millioner kroner.

Alle moduler og elementer produseres under tak i fabrikken på Steinkjer og selskapet leverer både inn i Skanska Norges prosjekter og til eksterne byggherrer og kunder. Foto: Skanska

Rigget for vekst

Skanska Husfabrikken AS er organisert som et eget aksjeselskap heleid av Skanska Norge AS. De ble en del av Skanska-familien tilbake i 1983 og er i dag en egen enhet i forretningsområdet Spesialister med 84 ansatte. I fjor hadde selskapet en omsetning på 451 millioner kroner og driftsresultatet ble på drøye 23 millioner.

Kristian Brende, konserndirektør for forretningsområdet Spesialister i Skanska Norge, er glad for å ha fått på plass lederen som skal ta ut vekstpotensialet som ligger i selskapet.

– Skanska Husfabrikken har utviklet seg til å bli en svært viktig bidragsyter i konsernet og leverer solide resultater. De vil fremover spille en sentral rolle i konsernets videre satsning innen innovasjon og industrialisert bygging. Vi jobber med konkrete planer om å både modernisere og utvide fabrikken på Steinkjer, og jeg er sikker på at vi under Brynjars ledelse går spennende år i møte, sier Brende.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14