23948sdkhjf

Porsgrunn kommune: Bruker utenlandske arbeidere uten fagbrev

Firmaet erklærte at de tilfredsstilte alle formelle krav, men det er ikke gjort.

I Skiensmodellen for tiltak mot svart arbeid og sosial dumping heter det blant annet: «Leverandører skal dokumentere at majoriteten av de ansatte er faglærte innen sitt fagområde. Med faglærte forstås fagbrev eller tilsvarende formell utdanning. Leverandøren plikter å stille tilsvarende krav til sine underleverandører». Denne modellen har ifølge TA.no Porsgrunn kommune forpliktet seg til å etterleve.

Kommunen inngikk likevel en kontrakt med Oslo Malermester Forretning AS, selv om firmaet ikke bruker faglærte innenfor sitt fagområde til jobben. Det er i strid med Skiensmodellen.

Daglig leder i Oslo Malermester Forretning AS, Anders Strand, forteller til avisen TA.no at hans arbeidere er flinke, men han vektlegger ikke viktigheten av å tilfredsstille myndighetenes formelle krav til arbeidernes kvalifikasjoner.

– Det er riktig at ikke alle arbeiderne våre har fagbrev og heller ikke svennebrev. I Porsgrunn bruker vi rumensk arbeidskraft og en svensk arbeider som kommer fra Bolivia. De har lang erfaring og er alle veldig flinke, men de er ikke faglærte, sier Strand til TA.no.

Morten Ødegård er prosjektleder bygg og eiendomsdrift i Porsgrunn kommune, og han sier til avisen at det er brudd på kontraktsvilkårene at det ikke er faglærte som arbeider på prosjektet med Meierigården.

- Firmaet erklærte at de tilfredsstilte alle formelle krav, men det er ikke gjort. Vi konstaterer også at det ikke er lærlinger i prosjektet, sier Ødegård til TA.no.

Han innrømmer at kommunen kunne gjort dette bedre, og at de nå har lært at de må være mer nøye før det inngås en avtale.

Kilde: TA.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125