23948sdkhjf

Hamar Bryggeri forvandles til et moderne boligområde

Den 35 meter høye tårnkranen er på plass, og det meste av eiendommen er gravd ut. Ø.M. Fjeld er i full gang med byggingen av 38 nye leiligheter ved Hamar Bryggeri i Hamar sentrum.

Totalentreprisen er verdsatt til rundt 100 millioner kroner, og omfatter de to blokkene som i salgsfasen er markedsført som Bryggeribakken med 20 leiligheter og Bryggerigården med 18 leiligheter.

 

Utstillingsplassen Eiendom AS har de siste 20 årene forvandlet Vestbyen fra et nedlagt industriområde til en levende bydel med gode bokvaliteter. Dette har gjort området til et av Hamar mest ettertraktede boligstrøk, opplyser Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

De eldste byggene er tatt vare på og det er satt opp leilighetsbygg med varig kvalitet som arkitektonisk harmonerer med områdets historiske miljø. Nå fortsetter den planlagte utviklingen av området, og i sommer startet utgravingen av tomten. Innen 1. kvartal 2023 skal hovedentreprenør Ø.M. Fjeld ha ferdigstilt to fireetasjers blokker over en felles parkeringskjeller.

Starter for fullt denne uken

Totalentreprisen er verdsatt til rundt 100 millioner kroner, og omfatter de to blokkene som i salgsfasen er markedsført som Bryggeribakken med 20 leiligheter og Bryggerigården med 18 leiligheter.

Byggene skal ha teglforblendet fasade med innslag av panel, og det skal etableres et innbydende uterom mellom de to byggene og Gamle Bryggeriet. I den gamle kalksteinsforblendede muren mot Vestregate skal det etableres innkjøring til parkeringskjelleren, mens øvrige deler av muren mot parken skal beholdes som den er.

– Vi har samarbeidet godt med Utstillingsplassen Eiendom gjennom mange år, og er naturligvis glade for tilliten de viser oss i enda et byggeprosjekt på Hamar. Det er inspirerende og morsomt å spille en aktiv rolle i utviklingen av en viktig bydel, sier Emma Marie Skjærstad, prosjektleder i Ø.M. Fjeld.

Hun leder byggearbeidene for entreprenøren og opplyser at arbeidene så langt går etter planen. Nærmere 75 prosent av massen er gravd ut, og de første fundamentene er allerede på plass. Det omfattende betongarbeidet starter for fullt denne uken.

Tar vare på områdets historie

Jo Simen Drågen, adm. direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS, sier at de som utbygger er opptatt av å levere gode boliger til kjøperne samtidig som de skal skape et hyggelig miljø for Hamars befolkning og ta vare på områdets historie.

– For å få dette til er det viktig å ha med seg en solid og kvalitetsorientert entreprenør, som også hensyntar omgivelsene i byggeprosessen, noe vi er trygge på at Ø.M. Fjeld ivaretar, sier han.

Kilde: Ø.M. Fjeld

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.251