23948sdkhjf

Nytt Regjeringskvartal: UCO fikk riggkontrakt til 563 millioner

UCO har signert kontrakt med Statsbygg om rigg og drift til prosjektet Nytt Regjeringskvartal. Kontrakten har en verdi på 563 millioner kroner.

I gjennomføringen av prosjektet vil UCO samarbeide tett med morselskapet Skanska Norge.

 

Prosjektet omfatter prosjektering, etablering, drift og avhending av alle installasjoner som er felles for entreprenørene som er involvert i gjennomføring av første byggetrinn på det nye regjeringskvartalet. Dette gjelder for eksempel midlertidig teknisk infrastruktur, fellesarealer, serviceytelser og dagrigger, skriver Skanska i en pressemelding.

Felles rigg- og driftskontrakt for hele utbyggingen

Prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise. UCO vant tilbudskonkurransen allerede i mai 2020 og siden den gang har partene gjennomført en samspillsfase. Denne resulterer i at det nå inngås en totalentreprisekontrakt. Kontraktsperioden er fra oktober 2021 til oktober 2026.

– Det nye Regjeringskvartalet er et stort og komplekst prosjekt, og vi er glade for at Statsbygg har valgt en felles rigg- og driftskontrakt for hele utbyggingen, sier Jostein Stormo, adm. direktør i UCO. Han legger til at de tror dette er fremtidens måte å drifte store bygg- og anleggsplasser på og satser strategisk inn mot dette markedet.

– Vi har gjennomført en god samspillsfase og vi ser frem til å bidra til å skape merverdi for alle aktører i gjennomføringen av prosjektet, forteller Stormo.

I gjennomføringen av prosjektet samarbeider UCO tett med morselskapet Skanska Norge.

Kilde: Skanska Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078