23948sdkhjf

Consto skal forprosjektere emballasje-hub på Jøsnøya

Consto har inngått en samspillsavtale med KMC Properties om et forprosjekt for utvikling av BEWIs nye anlegg for produksjon av emballasje til sjømatnæringen.

Selskapet får ansvaret for å optimalisere layout og teknisk funksjonalitet for de bygningsmessige konstruksjonene.

 

Anlegget vil bli BEWIs mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser, og i tillegg ha fasiliteter for å betjene et stadig økende volum av gjenbrukskasser og gjenbrukspaller. Fabrikken vil også være en lager- og logistikkhub for konsernets leveranse av andre typer emballasjeprodukter til oppdrettsindustrien, opplyser Consto i en pressemelding.

Innledende samspillsfase

BEWI har signert en foreløpig intensjonsavtale med KMC Properties ASA som eier tomten det skal bygges på og som også vil eie fabrikkbygningen. De tre partene har nå startet innledende samspillsfase der detaljene til emballasjehuben skal planlegges. Byggestart er planlagt til februar 2022.

– Vi ser fram til å samarbeide med to meget profesjonelle partnere i KMC Properties og BEWI om dette framtidsrettede anlegget, sier Jomar Grøtan, daglig leder i Consto Midt-Norge.

Selskapet får ansvaret for å optimalisere layout og teknisk funksjonalitet for de bygningsmessige konstruksjonene, herunder blant annet betongkonstruksjoner og fundamenter for bygg og maskiner, bygningskonstruksjon for maskiner, støttesystemer og kontorer, samt alt tekniske installasjoner for bygg.

Effektiv produksjonslinje for EPS-fiskekasser

Kjernen i den nye fabrikken er en effektiv produksjonslinje for fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS). BEWI er i dag en av de største aktørene i Norge i dette markedet og har syv fabrikker i Norge, inkludert en nylig oppført fabrikk på Senja. Den nye fabrikken på Hitra vil i tillegg bli en testfasilitet for nye teknologier for fremstilling av produkter i EPS.

Stein Inge Liasjø, daglig leder for BEWI i Norge, sier at investeringen i ny emballasjefabrikk på Jøsnøya gjøres for å betjene dagens kunder og kontrakter, samt å posisjonere BEWI for fremtidige leveranser til oppdrettsnæringen.

Consto opplyser at byggeprosjektet vil gi store lokale ringvirkninger i form av kjøp av varer og tjenester. Planen er at den nye fabrikken skal stå klar i løpet av 2022-2023 og satsingen vil medføre opp mot et tyvetalls nye arbeidsplasser på øya.

Kilde: Consto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094