23948sdkhjf

Jubel på sentralbordet: Anthon B Nilsen Eiendom forenkler

1. oktober endret Anthon B Nilsen Eiendom AS navn til Anthon Eiendom AS. Utvilsomt til glede for de som sier navnet 100 ganger om dagen.

Navneskiftet er et direkte resultat at halvparten av selskapet nå er eid av svenske Balder.

 

– Vi ønsker å utvikle vår egen identitet som eiendomsselskap, sier adm. direktør Peder Chr. Løvenskiold. Det innebærer en grad av løsrivelse fra den gamle strukturen som datterselskap av Anthon B Nilsen, et selskap som i dag fremstår som et investeringsselskap med aktiviteter i flere ulike bransjer og sektorer, opplyser selskapet i en pressemelding.

Større finansielle muskler

Det var på slutten av fjoråret  Anthon B Nilsen AS solgte 50 prosent av sin eiendomsvirksomhet, organisert i selskapet Anthon B Nilsen Eiendom AS, til børsnoterte Fastighets AB Balder. Dette er et av Nordens ledende eiendomsselskaper og har på 15 år bygget opp en eiendomsportefølje med en samlet verdi på rundt 165 milliarder kroner. I tillegg til å være eier av 50 prosent av de stemmeberettigede aksjene i Anthon Eiendom AS, er Balder en av to dominerende eiere i det norske børsnoterte eiendomsselskapet Entra samt eier av ABP, et selskap med en rekke industrieiendommer på Vestlandet.

Anthon B Nilsen har gjennom de siste 20 årene utviklet en eiendomsvirksomhet med solid fotfeste innenfor utvikling og forvaltning av næringseiendom i Stor-Oslo regionen. Med Balders kompetanse og finansielle muskler vil Anthon Eiendom få ny kraft til å konkurrere om flere store og krevende prosjekter i både etablerte og nye segmenter, heter det i meldingen.

Kilde: Anthon B Nilsen Eiendom

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094