23948sdkhjf

Jotun med rekordhøy omsetning – usikkerhet fremover

Jotun omsatte for rekordhøye 15 milliarder kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2,5 milliarder kroner, men høye råvarepriser gjør at selskapet må fortsette å øke prisene.

Salget i segmentene for dekorative malinger, industrimalinger og pulverlakker har vist positiv utvikling så langt i år. I segmentet for skipsmalinger opplevde Jotun salgsnedgang på grunn av lavere nybyggingsaktivitet av skip på verdensbasis.

 

Omsetningen i første og andre tertial endte på rekordhøye 14.975 millioner kroner, en økning på nær åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor (13.916 millioner). Driftsresultatet på 2.496 millioner er en økning på snaue fire prosent (2.402 millioner).

Den sterke veksten i årets åtte første måneder skyldes blant annet at pandemien medførte lavere aktivitet i samme periode i fjor. Det er fremdeles betydelig usikkerhet, men markedene viser nå positive tegn, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi er tilfredse med å oppnå nok et rekordresultat i en utfordrende periode. Til tross for høye råvarepriser og fortsatt usikkerhet rundt pandemien i enkelte av våre markeder, leverer Jotun solid på de fleste områder, sier konsernsjef Morten Fon (bildet).

Betydelig økning i råvareprisene

Jotun har det siste året opplevd en betydelig råvareprisøkning. Årsaken er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel, noe som har hatt en vedvarende og økende negativ effekt på Jotuns råvarekostnader i år.

Brannen i Sandefjord 15. september ventes å ha liten innvirkning på Jotuns leveringsevne, men lavere nybyggingsaktivitet for skip, presset i råvaremarkedet og usikkerheten knyttet til pandemien gjør imidlertid den videre utviklingen usikker.

Les også: Jotun første tertial: Nok et norsk internasjonalt selskap med rekord

Selskapet antar at råvareprisene vil fortsette å stige, noe som også vil påvirke driftsresultatet negativt i neste tertial.

– Ytterligere prisøkninger vil bli nødvendig i alle forretningssegmentene, fastslår Fon som legger til at Jotun er godt posisjonert for videre lønnsom vekst og står fast ved den langsiktige vekststrategien og investeringsplanen.

Kilde: Jotun

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.344