23948sdkhjf

Historisk for Hunton: Passerte en halv milliard i omsetning

I fjor fikk Hunton-konsernet første gang en omsetning på over 500 millioner kroner. I år takter selskapet mot 600 millioner og innfører snart døgnkontinuerlig drift.

Hunton Fiber er en svært tradisjonsrik bedrift som produserer trefiberbaserte produkter på to fabrikker: I Gjøvik produserer det blant annet de markedsledende Vindtett- og undertaksplatene og på Skjerven i Hunndalen utenfor Gjøvik produseres det Nativo Trefiberisolasjon.

Kraftig forbedring av driftsresultatet

Ifølge Proff.no endte konsernomsetningen i fjor på 526,8 millioner kroner, en økning på nær 13 prosent fra året før (462,8 millioner). Viktigst er at det driftsresultatet på minus 5,3 millioner kroner i 2019 ble snudd til pluss 17,5 millioner kroner i fjor. Årsresultatet ble forbedret fra minus 8,6 millioner i 2019 til pluss 9,6 millioner kroner.

Døgnkontinuerlig produksjon fra nyttår

– Vi nådde en milepæl med å passere en halv milliard i omsetning i 2020. Koronaåret har vært et godt år for byggebransjen og det ble et historisk godt år for oss, sier administrerende direktør Arne Jebsen til Oppland Arbeiderblad.

Han opplyser at de i år vil nærme seg 600 millioner og etterspørselen er nå så høy at produksjonen på platefabrikken i Gjøvik sentrum vil gå 24/7 hver eneste dag fra nyttår av, kun avbrutt av nødvendige stopp for vedlikehold og reparasjoner.

Kilde: Oppland Arbeiderblad, Hunton, Proff

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094