23948sdkhjf

Se listen med 10 nye strekninger: Nye Veier får masse mer å gjøre

– Nye Veier har vist oss at de kan bygge veier raskere og billigere. Nå er kontrakten med selskapet signert. De har masse å gjøre i årene som kommer, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

OPPDRAG OG KONTRAKTER: Følgende veistrekninger skal overføres fra Statens vegvesen til Nye Veier:

- E6 Otta–Dombås
- E6 Åsen–Steinkjer
- E6 Selli–Asp
- E6 Sørelva–Borkamo
- E6 Nordkjosbotn–Hatteng
- E6 Olderdalen–Langslett
- E136 Dombås–Vestnes
- Rv. 4 Hunndalen–Mjøsbrua
- Rv. 13 Skare–Sogndal
- Rv. 25 Hamar (E6)–Løten

I tillegg vil strekningen E6 Nedgård–Ulsberg bli overført til selskapet, som forlenging av E6 Melhus–Ulsberg, som selskapet allerede jobber med.
Nye Veier har tidligere inngått avtale med Samferdselsdepartementet om fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 mellom Skaret og Hønefoss.

– For et selskap som kun har eksistert i fem år, er denne veksten i utbyggingsporteføljen svært gledelig, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Nye Veier skal utvikle prosjektene videre

– Statens vegvesen og Nye Veier skal snakke sammen om overføringen, så starter Nye Veier med å planlegge vidare. De vil blant annet se på mulighetene for å optimalisere - altså gjøre dem billigere og bedre. Og det vil være Nye Veier som avgjør når prosjektene kan startes, sier Hareide.

Det var ved framlegging av ny Nasjonal transportplan 2022–2033 i mars at regjeringen foreslo å overføre strekningene til Nye Veier. Mandag 27. september ble avtalen signert av Samferdselsdepartementet og Nye Veier.

Kilde: Samferdselsdepartementet pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.113